Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: Digitalt 12-17
Fri entré

Skola

För tillfället kan vi inte ta emot bokade grupper på plats i Bildmuseet, men istället erbjuder vi digitala skolprogram för alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxenstuderande. Som alltid inspireras skolprogrammen av teman eller tekniker i våra utställningar och leds av konstpedagog.

Två alternativ för de digitala skolprogrammen

Som lärare kan du boka en digital visning (ca 1 timme) för din grupp eller en digital visning som kombineras med skapande i ditt eget klassrum. Bildmuseets konstpedagog presenterar då förslag på praktiska uppgifter som du genomför med dina elever inspirerat av teman och tekniker i utställningen.

Vi tar emot digitalt:
Måndag-Onsdag 9-16
Torsdag-Fredag 9-12

Senast två veckor i förväg behöver vi via bokningsformuläret få förslag på tider då ni kan komma. Vi kontrollerar att tiden är ledig och återkommer med svar inom en vecka.


Digitalt skolprogram i utställningen
Markkontroll
19 januari - 12 mars

I utställningen Markkontroll utforskar sex konstnärer olika samband mellan växter, politik och historia. Via handel, imperiebyggen och globalisering har frön och växter rört sig mellan kontinenter och lämnat spår i landskap, språk och kunskap. Hur kan vi genom botaniken förstå frågor om makt, framtid och människans roll i den levande världen? I skolprogrammet besöker vi utställningen digitalt. Möjligheten finns sedan att skapa kreativt inspirerat av utställningen. Skolprogrammet kan med fördel användas ämnesöverskridande mellan exempelvis natur/samhälle/historia/bild.

Digitalt skolprogram i utställningen
Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten
22 mars - 11 juni

Utmärkelsen Snöbollen – Årets svenska bilderbok delas ut under Littfest varje år för att uppmärksamma bilderboken som konstform. I samband med det presenteras boken i en utställning på Bildmuseet. I år är det Åsa Lind och Emma Virke som tar emot priset för sin bok Kom dagen, kom natten. I det pedagogiska programmet får barngruppen utforska berättelsen tillsammans med Bildmuseets konstpedagog. Som lärare får du förslag på skapande uppgifter som ni kan arbeta vidare med efter det digitala besöket.
Läs om utställningen...