"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Skolbesök för alla åldrar

Bildmuseet erbjuder gratis skolprogram för alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxenstuderande. I skolprogrammet får eleverna genom samtidskonst möta spännande, intressanta och aktuella ämnen. Programmet utgår från någon av våra utställningar och leds av konstpedagog Karin Jonsson eller Denise Mångsén. Programmet anpassas efter gruppen och vi strävar efter att genom konstupplevelsen och skapandet öppna för nya erfarenheter och perspektiv.

Mellan 30 januari och 26 maj håller Bildmuseet stängt för renovering. Från och med hösten 2023, med start den 28 augusti, erbjuder vi skolprogram som vanligt. Det går bra att boka redan nu.  
 

Olika alternativ för skolprogram

Som lärare kan du boka en visning med samtal (1 timme) för din grupp eller en visning som kombineras med skapande i bildverkstaden (2 timmar). Vår konstpedagog handleder då gruppen i skapandet som utgår från teman och tekniker i utställningen.

Högstadie-, gymnasie- och vuxengrupper har möjlighet att boka en digital visning via Zoom (ca 1 timme). Visningen kan kombineras med eget skapande. Bildmuseets konstpedagog delar med sig av förslag på uppgifter inspirerat av teman och tekniker i utställningen. 
 
Bokningsbara tider är måndag till fredag kl 9-16  
(Fredagar är endast en visning möjlig)
  
För att ert besök ska bli så bra som möjligt vill vi att större grupper än 20 elever bokar två separata besök. Senast två veckor i förväg behöver vi få förslag på tider då ni kan komma via  bokningsformuläret. Vi kontrollerar att tiden är ledig och återkommer med svar inom en vecka.

Boka här.

Besök på egen hand
Du kan även besöka Bildmuseet på egen hand tillsammans med din klass under våra ordinarie öppettider. För att undvika trängsel och krock med andra evenemang ber vi dig föranmäla besöket till konstped.bildmuseet@umu.se För att ert besök ska bli så bra som möjligt har vi samlat information som är bra att känna till här

Aktuellt skolprogram

Här kan du läsa om det skolprogram vi erbjuder just nu.

Kommande skolprogram

Planera ditt besök med klassen på Bildmuseet - här ser du vårt kommande skolprogram.

Inför ert besök

Välkommen med din skolklass till Bildmuseet! Inför besöket ber vi dig ta del av denna information.

Senast uppdaterad: 2023-01-20