"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Skolbesök för alla åldrar

Bildmuseet erbjuder gratis skolprogram för alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxenstuderande. I skolprogrammet får din klass genom samtidskonst möta spännande, intressanta och aktuella ämnen. Programmet utgår alltid från någon av våra utställningar och leds av konstpedagog. Vi anpassar besöket efter gruppen och vill genom konstupplevelsen, skapandet och samtalet öppna för nya erfarenheter och perspektiv.

Inom Umeå kommun bjuder Bildmuseet på gratis buss till besöket. Läs mer under "Inför ert besök".

Våra olika alternativ för skolbesök

Alternativ 1: Visning och eget skapande
Visning kombinerat med eget skapande i bildverkstaden under handledning av våra konstpedagoger. Tidsåtgång ca 2 timmar.

Alternativ 2: Endast visning
Endast visning av aktuell utställning kombinerat med samtal för din grupp. Tidsåtgång ca 1 timme.

Alternativ 3: Digital visning
För högstadie-, gymnasie- och vuxengrupper erbjuds digitala visningar som kan kombineras med eget skapande. Läs mer under "Digitalt skolbesök". Tidsåtgång ca 1 timme plus eget skapande.

Skolprogram. Boka här

Våren 2024,

31 januari – 27 mars

Under skolprogrammet får klassen utforska teman som återfinns i utställningarna Manadana Moghaddam / Kvinna Liv Frihet och Loulou Cherinet / State Design. Vi erbjuder antingen visning och samtal i utställningarna, eller visning med efterföljande praktisk workshop i vår bildverkstad. I workshopen funderar vi på vad en utopi eller ett underland (från engelskans wonderland) kan vara. Vi undersöker kontraster i de material vi arbetar med och skapar fönster mot tänkta utopier i färgglada transparenta material. 

16 april – 12 juni

Från och med den 16 april kommer vi under skolprogrammet fokusera på utställningarna Elias Crespin / Chronomorphosis och Årets svenska bilderbok / Alla äter alla.

Fascinationen för matematik och naturvetenskap är utgångspunkten för Elias Crespins konst, som består av skulpturer som rör sig till synes fritt svävandes i luften enligt matematiska algoritmer. I år gick priset Året svenska bilderbok till Aron Landahl och boken Alla äter alla. Boken är en spännande bildberättelse som skildrar näringskedjan i naturen. Under skolprogrammet skapar vi mobila skulpturer med inspiration från de båda utställningarna. Välkommen att boka redan nu!

Bokningsbar tid är tisdag-fredag 9.00-16.00 (fredagar endast visning). Grupper om fler än 20 personer är välkomna att boka två separata besök.
FULLBOKAT

Digitalt skolbesök

För grupper som har svårt att ta till Bildmuseet erbjuder vi självklart skolbesök i digital form.

Elias Crespin, Circular Inception, 2016
Kommande skolprogram

Planera ditt besök med klassen på Bildmuseet - här ser du vårt kommande skolprogram.

Inför ert besök

Välkommen med din skolklass till Bildmuseet! Inför besöket ber vi dig ta del av denna information.

Senast uppdaterad: 2024-03-19