Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: Digitalt 12-17
Fri entré

Skolprogram

För tillfället kan vi inte ta emot bokade klasser på plats i Bildmuseet, istället erbjuder vi digitala skolprogram för alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxenstuderande. Som alltid inspireras skolprogrammen av teman eller tekniker i våra utställningar och leds av konstpedagog. 

Hur fungerar det? 
Det digitala skolprogrammet äger rum via en zoom-länk. Ni träffar Bildmuseets konstpedagog som ger en visning av utställningen för att sedan öppna upp för frågor och samtal. Skolprogrammet tar ca 1 timme. Beroende på skolprogrammets tema lägger vi upp besöket på olika sätt. När du bokat får du ett mail med praktiska instruktioner. Exempelvis är det viktigt att gruppen kan se och höra oss bra, antingen på storskärm eller vid individuella skärmar. 

Vi tar emot digitalt måndag-onsdag 9-16 samt torsdag-fredag 9-12. Senast två veckor i förväg behöver vi via bokningsformuläret få förslag på tider då ni kan komma. Vi kontrollerar att tiden är ledig och återkommer med svar inom en vecka.

Aktuellt digitalt skolprogram   

Interaktiv lek i utställningen Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten  
29 mars – 11 juni 2021 
Vad är det som surrar och flaxar? Hur känns det när en trollslända landar i handen? I en digital upplevelse och interaktiv lek utforskar vi tillsammans med dig och din grupp bilderbokens fantastiska värld med alla sinnen. Med rörelse, känsel, hörsel och syn fördjupar vi upplevelsen av berättelsens handling. Varje grupp som bokar ett skolprogram får ett exemplar av bilderboken så ni tillsammans kan bekanta er med innehållet. Efter besöket kan ni välja att fördjupa och fortsätta arbeta med boken genom de förslag på skapande uppgifter och samtalsfrågor vi delar med er. Skolprogrammet kan även anpassas till att enbart innehålla en visning av utställningen. 

Utmärkelsen Snöbollen – Årets svenska bilderbok delas ut under Littfest varje år för att uppmärksamma bilderboken som konstform. I samband med det presenteras boken i en utställning på Bildmuseet. I år var det Åsa Lind och Emma Virke som tog emot priset för sin bok Kom dagen, kom natten. Läs om utställningen… 

 

Kommande digitalt skolprogram / Hösten 2021


Zineb Sedira / Standing Here Wondering Which Way to Go

13 september – 22 oktober 

Sedan sju år tillbaka samarbetar Bildmuseet och bildlärarutbildningen vid Umeå universitet. Studenterna vid lärarutbildningen genomför en praktikperiod på museet och handleds av Bildmuseets konstpedagoger. Under perioden får de öva sig genom att leda skolprogram med grupper i olika åldrar. Med utgångspunkt i Zineb Sediras utställning Standing Here Wondering Which Way to Go leder studenterna gruppen i en digital visning och efterföljande samtal. Vill du fördjupa besöket erbjuder vi förslag på praktiska uppgifter och underlag för samtal att fortsätta med i ditt klassrum.