"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Inför ert besök

Boka gratis buss till Bildmuseet

Bildmuseet bjuder på gratis buss inom Umeå kommun för dig och din klass till skolprogrammet. När du fått datum och tid för besöket bekräftat av oss så skickar du e-post till info@gostasbuss.se för att beställa transport.
Kom ihåg att boka i god tid innan besöket.
 
Ange detta i din bokning (kopiera och fyll i): 
1. Gäller transport till Bildmuseet för ett skolprogram.  
2. Namn på den som följer gruppen:  
3. Telefonnummer (mobil):  
4. Skola:  
5. Antal resenärer: 
6. Adress skola:  
7. Bokad tid på Bildmuseet (Göstas buss planerar då ni hämtas på skolan resp. på museet vid återresa):   
8. Övrigt som Göstas Buss behöver känna till: 

Besöksadress

Bildmuseet
Östra strandgatan 30 B
903 33 Umeå

Hitta hit

Gå in från Östra Strandgatan mellan Designhögskolan och Arkitekthögskolan; då ser ni Bildmuseets huvudentré rakt framför er. Anmäl er hos museivärden i receptionen.

Lokalbussar nr 1, 5, 8 och 9 stannar vid hållplats Östra Strandgatan.

Bokade skolprogram

Ni som bokat ett skolprogram eller visning kommer att träffa någon av konstpedagogerna Denise Mångsén och Karin Jonsson. Under Bildmuseets öppettider träffas vi vid receptionen på plan 1. Har ni en bokad tid innan vi öppnar kl. 12 så sker samlingen intill vårt kapprum på plan 0, som ni då når via utomhustrappan ner framför Bildmuseets huvudentré. Kom gärna några minuter i förväg för att hänga av er ytterkläder och väskor i de låsbara skåpen.

Det finns möjlighet att äta medtaget fika i anslutning till besöket. Meddela oss gärna i förväg om gruppen behöver en fikapaus under skolprogrammet. Vill ni komma i kontakt med oss eller behöver avboka med kort varsel, ring Denise 072-503 98 08 eller Karin 072-503 98 09

Ansvar för gruppen

Om ni har bokat ett skolprogram så kommer en konstpedagog att ta hand om er vid besöket, men tänk på att skolans pedagoger alltid ansvarar för gruppen. Besöker ni Bildmuseet på egen hand så rekommenderar vi att elevgrupper upp till högstadiet går tillsammans med lärare.

Museivärdar

Under ert besök på Bildmuseet kommer ni att träffa museivärdar i receptionen och i utställningarna. Vänd er gärna till dem om ni har frågor om konstverk, utställningar, program eller vill lämna tips och synpunkter.

Kapprum, toaletter och låsbara skåp

Bildmuseets kapprum och toaletter finns på plan 0, dvs våningen under receptionen. I kapprummet finns låsbara skåp och hängare för kläder. Eftersom de lätt kan stöta till konstverken får inte ryggsäckar, större väskor, paraplyer etc. tas med upp i utställningssalarna.

Skolmaterial

Om ni går på egen hand i Bildmuseet så finns det möjlighet att låna skrivunderlag och pennor. Väggar, golv och skulptursocklar får inte användas som skrivunderlag eftersom det blir märken. Använd endast blyertspennor i utställningssalarna om eleverna behöver teckna eller anteckna.

Var försiktig i salarna

För att inte riskera spill på konstverk får man inte dricka eller äta i utställningarna. Rör er lugnt i salarna. Visa hänsyn till andra besökare och pågående visningar. Låna gärna de hopfällbara svarta pallarna som finns i museet, men bär dem försiktigt så konsten omkring inte skadas. Kom ihåg att lämna tillbaka pallen på ställningen.

Varför får man inte röra konsten?

Det är inte tillåtet att röra vid konstverken. Att försiktigt ta på något verk innebär stora skador genom att saltet och fettet på fingrarna orsakar märken på alla material. Konstverken ska bevaras för kommande generationer av museibesökare.

Var kan vi äta matsäck?

Det går bra att äta matsäck eller frukt på plan 0. 

Kom ihåg att lämna platsen i gott skick. Ingen förtäring är tillåten i utställningarna.

Fotografering

För vissa utställningar gäller fotoförbud. Fråga museivärdarna om vad som gäller.

Besök på egen hand


Du kan även besöka Bildmuseet på egen hand tillsammans med din klass under våra ordinarie öppettider. För att undvika trängsel och krock med andra evenemang ber vi dig föranmäla besöket till konstped.bildmuseet@umu.se

För ytterligare frågor och information

Lisa Lundström
Museiintendent för pedagogik
090-7867012, lisa.lundstrom@umu.se

Ebba Lindberg
Konstpedagog
090-786 92 72, ebba.lindberg@umu.se

Karin Jonsson
Konstpedagog
072-503 98 09, karin.e.jonsson@umu.se

Senast uppdaterad: 2023-05-16