Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Öppen Bildförskola

Efter lång paus på grund av pandemin kan vi äntligen nystarta vår verksamhet för små barn mellan 0 och 6 år. I Öppen Bildförskola skapar barn och vuxna tillsammans. Under handledning av våra konstpedagoger utforskar och undersöker vi konsten och inspireras till lek och kreativitet. I november erbjuder vi ett begränsat antal gratis bokningsbara pass för dig och ditt barn. Under våren 2022 planerar vi att åter igen genomföra drop-in verksamhet utan förbokning.
 
Fredagarna 12, 19 och 29 november tar vi emot ett begränsat antal barn och vuxna (max 15). Välj mellan två olika tidspass: 12.00-13.30 eller 14.30-16.00, och fyll i anmälningsformulär nedan så återkommer vi med en bekräftelse. Du är fri att komma och gå som du vill inom den tiden ditt pass pågår. I Öppen Bildförskola inleder vi med att gå på upptäcktsfärd i museet och i bildverkstaden inspireras vi av utställningarna och skapar själva. De kreativa aktiviteterna anpassas för olika åldrar, också för spädbarn. Material och teman uppmuntrar till samarbete mellan barn och vuxna. I anslutning till bildverkstaden, finns utrymme att krypa omkring, läsa böcker, leka eller pausa. Här bjuder vi också på dryck och frukt.
 
I Bildmuseets bottenvåning finns kapprum. Där hänger du av dig ytterkläder och lämnar din barnvagn i vår låsbara barnvagnsparkering. På plan 0 finns också finns Restaurang Hansson & Hammar som säljer lunch och fika. Vid frågor och information kontakta: bokning.bildmuseet@umu.se


Öppen Bildförskola hösten 2021


Fredag 12/11
Tema: Skuggor och rörelse
Vi tittar på konstverket Naeem Mohaiemen / Two meetings and a funeral. Sen jobbar vi med skuggor och rörelse i Bildverkstaden.

Anmälan till pass 1, 12.00-13.30 
Anmälan till pass 2, 14.30-16.00

 
Fredag 19/11
Tema: Torn – utsikt och utkik
Vi tittar på kojor och ett högt utkikstorn i utställningen Architectures of Transition. Sen bygger vi egna torn och kojor i Bildverkstaden.

Anmälan till pass 1, 12.00-13.30
Anmälan till pass 2, 14.30-16.00

 
Fredag 26/11
Tema: Flytta, packa och resa
Vi går på upptäcktsfärd i utställningen Bouchra Khalili / Stories Within Stories. Sen packar vi resväskor, ritar kartor och bygger TV-apparater i Bildverkstaden.

Anmälan till pass 1, 12.00-13.30
Anmälan till pass 2, 14.30-16.00

 

Babyvisning med måleri

Även mycket små barn kan uppleva konst! En gång i månaden ger Bildmuseet babyvisningar för de allra minsta.

Bildverkstad

På Facebook delar vi med oss av tips på tekniker och material för att skapa själv där hemma.

Familjevisning

Upplev och inspireras av konsten hemma tillsammans med familjen.