"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Familjevisning

Upplev konst tillsammans! Lördagar och söndagar kl 13 kan barn och vuxna följa med på en gratis familjevisning. Vi samlas i receptionen på plan 1 och utforskar sedan ett urval av Bildmuseets utställningar. Kom utrustade med nyfikenhet och frågor!  
 
Vill du uppleva konst hemifrån tillsammans med din familj, och kanske inspireras att skapa på egen hand? Här har vi samlat familjevisningar att titta på tillsammans, närhelst det passar eller kika in våra filmer på Facebook.

Familjevisning / Architectures of Transition

Den här familjevisningen av utställningen Architectures of Transition (10 min) passar att titta på tillsammans med barn från ca 6 år och uppåt. Utställningen presenterar nordiska arkitekter och projekt som på olika sätt arbetar med att hitta svar på den ekologiska kris vi befinner oss i. Vi får ta del av innovativa lösningar, nya materialval men också nya sätt att utforma arkitektur och städer.

Familjevisning / Årets svenska bilderbok

Den här familjevisningen av utställningen Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten (12 min) passar att titta på tillsammans med barn från 3 år och uppåt. Utställningen visar verk ur vinnarboken som är en bildberättelse om en sensommardag på landet, om att släppa taget och att längta till nästa sommar. 

Familjevisning / Markkontroll

Den här familjevisningen av utställningen Markkontroll (14 min) passar att titta på tillsammans med barn från 6 år och uppåt. Utställningen visar verk av sex olika konstnärer och berättar om vår historia genom botanikens prisma, om hur kunskap om arter både har vunnits och gått förlorad.

Familjevisning / Faith Ringgold

Den här inspelade familjevisningen (12 min) av den amerikanska konstnären Faith Ringgolds utställning passar att titta på tillsammans med barn från 6 år och uppåt. I utställningen kan man se hur konstnären sedan 1960-talet har utmanat orättvisor och förutfattade meningar om afroamerikansk identitet.

Senast uppdaterad: 2022-05-03