Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Familjevisning

Vill du uppleva konsten hemma tillsammans med din familj, och kanske inspireras att skapa på egen hand? Här hittar du familjevisningar att titta på tillsammans med barn och unga, närhelst det passar. Under fliken Bildverkstad hemma finns filmer med tips på tekniker och material för att skapa hemma.

Familjevisning / Årets svenska bilderbok

Den här familjevisningen av utställningen Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten (12 min) passar att titta på tillsammans med barn från 3 år och uppåt. Utställningen visar verk ur vinnarboken som är en bildberättelse om en sensommardag på landet, om att släppa taget och att längta till nästa sommar. 

Familjevisning / Markkontroll

Den här familjevisningen av utställningen Markkontroll (14 min) passar att titta på tillsammans med barn från 6 år och uppåt. Utställningen visar verk av sex olika konstnärer och berättar om vår historia genom botanikens prisma, om hur kunskap om arter både har vunnits och gått förlorad.

Familjevisning / Faith Ringgold

Den här inspelade familjevisningen (12 min) av den amerikanska konstnären Faith Ringgolds utställning passar att titta på tillsammans med barn från 6 år och uppåt. I utställningen kan man se hur konstnären sedan 1960-talet har utmanat orättvisor och förutfattade meningar om afroamerikansk identitet.

Bildverkstad hemma

På Facebook delar vi med oss av tips på tekniker och material för att skapa själv där hemma.