Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Bildförskola

Efter lång paus på grund av pandemin kan vi äntligen nystarta vår bildförskola för barn mellan 0 och 6 år. Fri entré som vanligt men för att undvika trängsel mjukstartar vi med förbokning.

Fredagarna 12 november (Fullbokat), 19 november (Fullbokat) och 26 november tar vi emot ett begränsat antal barn och vuxna, max 15 personer åt gången. Välj mellan två olika tidspass via länkarna nedan: 12.00-13.30 eller 14.30-16.00. Femton minuter efter starttiden kan din plats komma att ges till någon annan.


Fredag 12/11
Tema: Skuggor och rörelse
(OBS! Fullbokat)
Vi tittar på Naeem Mohaiemens konstverk Two meetings and a funeral. Sedan jobbar vi med skuggor och rörelse i bildverkstaden.
 
Fredag 19/11
Tema: Torn – utsikt och utkik
(OBS! Fullbokat)
Vi tittar på kojor och ett högt utkikstorn i utställningen Architectures of Transition. Sedan bygger vi egna torn och kojor i bildverkstaden.
 
Fredag 26/11
Tema: Flytta, packa och resa
(OBS! Fullbokat)
Vi går på upptäcktsfärd i utställningen Bouchra Khalili / Stories Within Stories. Sedan packar vi resväskor, ritar kartor och bygger TV-apparater i bildverkstaden.

I bildförskolan skapar barn och vuxna tillsammans. Under handledning av våra konstpedagoger utforskar och undersöker vi konsten med lek och kreativitet. Vi inleder med att gå på upptäcktsfärd i Bildmuseet. I bildverkstaden låter vi oss sedan inspireras av utställningarna och skapar själva. De kreativa aktiviteterna kan anpassas för olika åldrar, också för spädbarn. Material och teman uppmuntrar till samarbete mellan barn och vuxna. Vid bildverkstaden finns plats att krypa omkring, läsa böcker, leka eller pausa. Vi bjuder på dryck och frukt.
 
I Bildmuseets bottenvåning finns kapprum. Där hänger du av dig ytterkläder och lämnar din barnvagn i vår låsbara barnvagnsparkering. På plan 0 finns också finns Restaurang Hansson & Hammar som säljer lunch och fika. Om du har frågor når du oss enklast via epost, bokning.bildmuseet@umu.se.

Babyvisning med måleri

Även mycket små barn kan uppleva konst! En gång i månaden ger Bildmuseet babyvisningar för de allra minsta.

Bildverkstad

I Bildmuseets bildverkstad kan barn, unga och vuxna fördjupa sin konstupplevelse.

Familjevisning

Upplev och inspireras av konsten hemma tillsammans med familjen.