"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Bild: Mikael Lundgren

Öppen bildförskola

Öppen bildförskola är en mötesplats för barn mellan 0 och 6 år, och deras vuxna. Vi håller till i bildverkstaden med kreativt skapande. Här finns också plats för att fika, läsa, leka och umgås. Vi bjuder på dryck och frukt. Bärselar och babybarnstol finns att låna. Precis som på förskolan måste man stanna hemma om man är sjuk eller har förkylningssymptom.

Öppen bildförskola är stängd under sommaren och öppnar igen den 13 september. Pågår sedan varje fredag från 13/9 till 6/12 förutom 18/10 och 1/11 då vi håller stängt.

Öppettider under terminen:
Fredagar 12.00 - 16.00

I öppen bildförskola kan barn och vuxna utforska och uppleva konst tillsammans. De som vill kan följa med på en visning där vi med lek och kreativitet utforskar Bildmuseets utställningar. Efter visningen går vi tillbaka till bildverkstaden och jobbar vidare med de intryck och idéer vi fått genom konsten.

De kreativa aktiviteterna kan anpassas för olika åldrar, även för spädbarn. Material och teman uppmuntrar till kreativt samarbete mellan barn och vuxna. Bildmuseet inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi; materialet ska vara inspirerande och tillgängligt och miljön ska inbjuda till aktivitet och lek.

I Bildmuseets bottenvåning finns kapprum och toaletter. Där hänger du av dig ytterkläder och lämnar din barnvagn i vår låsbara barnvagnsparkering. Inga barnvagnar får plats på plan 2. Om du har frågor når du oss enklast via epost, konstped.bildmuseet@umu.se

Babyvisning med måleri

Även mycket små barn kan uppleva konst! En gång i månaden ger Bildmuseet babyvisningar för de allra minsta.

Bildverkstad

I Bildmuseets bildverkstad kan barn, unga och vuxna fördjupa sin konstupplevelse.

Familjevisning

Upplev, utforska och inspireras av konst tillsammans med familjen.

Senast uppdaterad: 2024-06-17