Hoppa direkt till innehållet
Öppet imorgon: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Öppen bildförskola

Bildmuseets öppna bildförskola är en mötesplats för barn mellan 0 och 6 år, och deras vuxna. Vi håller till i bildverkstaden där det finns plats att krypa omkring, läsa böcker, leka eller pausa. Vi bjuder på dryck och frukt. Bärselar och babyskydd finns att låna.

Drop-in i mån av plats på fredagar 12.00-16.00 mellan 18 februari och 10 juni 2022. (OBS, fredagarna 11/3, 15/4, 22/4, 27/5 har vi stängt) 

I den öppna bildförskolan kan barn och vuxna utforska och uppleva konst tillsammans. De som vill kan följa med på en visning där vi med lek och kreativitet utforskar Bildmuseets utställningar. Efter visningen går vi tillbaka till Bildverkstaden och jobbar vidare med de intryck och idéer vi fått genom konsten.

De kreativa aktiviteterna kan anpassas för olika åldrar, även för spädbarn. Material och teman uppmuntrar till kreativt samarbete mellan barn och vuxna. Bildmuseet inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi; materialet ska vara inspirerande och tillgängligt och miljön ska inbjuda till aktivitet och lek.

I Bildmuseets bottenvåning finns kapprum och toaletter. Där hänger du av dig ytterkläder och lämnar din barnvagn i vår låsbara barnvagnsparkering. Inga barnvagnar får plats på plan 2. På plan 0 finns också finns restaurang Hansson & Hammar som säljer lunch och fika. Om du har frågor når du oss enklast via epost, bokning.bildmuseet@umu.se.

Babyvisning med måleri

Även mycket små barn kan uppleva konst! En gång i månaden ger Bildmuseet babyvisningar för de allra minsta.

Bildverkstad

I Bildmuseets bildverkstad kan barn, unga och vuxna fördjupa sin konstupplevelse.

Familjevisning

Upplev, utforska och inspireras av konst tillsammans med familjen.