"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Digital vernissage / Årets svenska bilderbok

lör
20
mar
Tid Lördag 20 mars, 2021 kl. 14:00 - 15:00
Plats Online

Välkommen att ansluta digitalt när vi inviger utställningen Årets svenska bilderbok / Kom dagen, kom natten. Pristagarna medverkar. Språk: svenska.

Här hittar du videolänken: Klicka här

Kom dagen, kom natten av Åsa Lind och Emma Virke har utsetts till den bästa bilderboken i 2020 års utgivning. I samband med prisutdelningen under Littfest i mars 2021 presenteras vinnarboken traditionsenligt i en utställning på Bildmuseet.

Emma Virke (f. 1974) är illustratör, bildkonstnär, författare och grafisk formgivare, utbildad till journalist och fotograf vid Högskolan i Kalmar och Arizona State University. 2009 debuterade hon som bilderboksillustratör och vann Natur & Kulturs bilderbokstävling med sina illustrationer för "Mops" skriven av Eva Lindström. Hösten 2017 tilldelades Emma Virke Elsa Beskow-plaketten för bilderboken "Klä på Herr H" (2016).

Åsa Lind (f. 1958) är barn- och ungdomsförfattare Hon har skrivit ett tjugotal böcker, såväl fakta som skönlitteratur. Mest känd är hon för böckerna om Sandvargen och Zackarina. "Sandvargen" belönades med Nils Holgersson-plaketten 2003. Den har översatts till 20 språk och har blivit en modern klassiker. 2014 tilldelades Åsa Lind Kulla-Gulla-priset.

Bildmuseet / 40 år av internationell samtidskonst i Umeå

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage