"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Gästvisning med Gunilla Bandolin / Nancy Holt

sön
2
okt
Tid Söndag 2 oktober, 2022 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Välkommen på gästvisning när konstnären Gunilla Bandolin ger en personlig visning i utställningen med Nancy Holt och gör kopplingar till sitt eget konstnärskap. Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid! Språk svenska.

Gunilla Bandolin (f. 1954) är konstnär och tidigare professor. Hennes verk är storskaliga och uttrycket närmar sig arkitektur. Hon har varit professor i landskapsarkitekturens formlära på Lantbrukshögskolan i Alnarp, gästprofessor på Kungliga Tekniska högskolan Arkitekturskolan i Stockholm och professor i Konst på Konstfack i Stockholm.

NANCY HOLT / INSIDE OUTSIDE
Nancy Holt (1938–2014) var en central gestalt på New Yorks konstscen och en pionjär inom platsspecifik installation och rörlig bild. Under fem decennier ställde hon frågor om hur vi kan förstå vår plats i världen genom konstnärliga undersökningar av perception, system och plats.

Inside Outside är den mest omfattande europeiska presentationen av Holts arbete och den mest ambitiösa någonsin av hennes mångfacetterade konstnärskap. Utställningen visar film, video, fotografi, konkret poesi, ljudverk, skulptur, rumsinstallationer samt ritningar och dokumentation av hennes jordkonst. Två av hennes platsspecifika System Works har återskapats och visas här i sina första postuma versioner. En av dem, Ventilation System, är en lekfull skulptur som löper över flera våningsplan, inomhus och utomhus, i dialog med Bildmuseets arkitektur.

Läs mer om utställningen

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Gästvisning