"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Jochen Lempert / Plötslig vår

2018-06-15 till 2018-10-21

Jochen Lempert är utbildad biolog och arbetar sedan tidigt 1990-tal som konstnär med svartvitt fotografi som främsta medium. Djur och natur är hans huvudsakliga motiv, och dessa observerar han med en blick som är lika mycket forskarens som konstnärens.

Med analog 35-mm kamera registrerar han fågelflockar, insekter, havsvågor eller spelet mellan ljus och skugga i ett bladverk. Även i tätbefolkade storstadsmiljöer finner han motiv. Flera av fotografierna i utställningen är tagna i konstnärens hemstad Hamburg och i Umeå.

I utställningsrummet presenterar Jochen Lempert sina verk utan ram eller annan montering. Tittar man noga framträder paradoxala, helt oväntade samband mellan bilderna. Jochen Lempert sammanför motiv med gemensamma nämnare, låter dem inleda oväntade dialoger och öppnar på så vis för nya tolkningar och associationer.

Jochen Lempert (f. 1958) är verksam i Hamburg, Tyskland. Hans arbeten har visats i utställningar runt om i världen men det här är hans första separatutställning i Norden. 2017 tilldelades Lempert det prestigefyllda priset Camera Austria Award for Contemporary Photography.