"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Jacob Hashimoto / Superabundant Atmosphere

2013-06-02 till 2013-10-13

Jacob Hashimotos hänförande installationer består av många små objekt av bambu och siden eller papper som sätts samman till större kompositioner. Verken speglar hans fascination över skärningspunkterna mellan måleri och skulptur; abstraktion och landskap.

Bildmuseet visar Superabundant Atmosphere - en rumsinstallation av tusentals ellipser av bambu och vitt siden som hänger från taket i distinkt svarta trådar. Verket upptar hela utställningssalen och bildar en molnformation som tycks tränga ned genom taket.

I salens norra och västra fönsternischer visas delar av verket Infinite Expanse of Sky, en installation uppbyggd av rektangulära pappersdrakar som är tryckta med himmelsblå färg och mjukt rundande vita molnformer. Verket är också synligt utifrån genom museets fönster.

Den amerikanske konstnären Jacob Hashimoto (f. 1973) är bosatt och verksam i Brooklyn, New York. Hans verk har bland annat visats i stora separatutställningar på MACRO i Rom, Studio la Città i Verona, Ronchini Gallery i London och Mary Boone Gallery i New York.

Utställningen är producerad av Bildmuseet. Det är den första presentationen av Jacob Hashimotos verk i Sverige.