"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Arkitekthögskolan Umeå / Work in Progress

2012-05-19 till 2012-06-06

Arkitekthögskolans utställning erbjuder inblickar i processen att skapa arkitektur. Den visar hur struktur, material, ljus, rörelse och aktivitet undersöks och testas under skapandet av arkitektoniskt rum.

"Arkitekthögskolan är ett laboratorium för arkitektur. I det laboratoriet undervisar och forskar vi för att undersöka och ställa frågor för att förnya arkitektur och skapa möjligheter till en ny kritisk praxis. Vi vill åstakomma en nära koppling mellan människor, samhälle och arkitektur där arkitekturen relateras till människors vardag."

I utställningen Work in Progress presenterar Arkitekthögskolan de olika arkitektoniska verktyg och metoder som används: video, teckningar, fotografier och modeller - både analoga och konceptuella.

Under utställningsperioden kommer Arkitekthögskolan att bjuda in till runda bordssamtal. Som ett särskilt event kommer en grupp av studenter att hålla en workshop på torget mellan Bildmuseet och Arkitekthögskolan, och resultatet blir en del av utställningen. För att demonstrera hur arkitektoniska projekt undersöks kommer publiken att bjudas in att se och höra redovisningar av studentprojekt från skolans olika årskurser, inklusive slutexaminationen av magisterprogrammet i hållbar arkitektonisk produktion.