"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Anné Olofsson / This Is Who I Am Me and You Naked Light of Day

2006-06-11 till 2006-08-20

Identitet och identitetsupplösning utforskas i Anneè Olofssons konst, särskilt med utgångspunkt i de bilder och spegelbilder som hålls upp av våra nära och kära.

Anneè Olofssons konst består av korta suggestiva videos eller stillbildsfotografiska serier där hon lekfullt och naket undersöker mänskliga relationer och identiteter. Hennes konstnärsskap rannsakar våra mest intima och personliga kontakter, just vid den punkt där allt är som mest allmängiltigt. Ofta är konstnärens familj närvarande i intrikat samspel med henne själv, inte minst hennes mor och far.

Familjerelationer prövas, liksom spänningarna mellan generationer och mellan kön. Framtid blandas med förflutet. Åldrande, skönhet, fåfänga, skuld, attraktionskraft, begär är några av de ingredienser som möts i Anneé Olofssons arbeten. I Say Hello Then Wave Goodbye hälsar konstnären på betraktaren, samtidigt som hon sakta försvinner in i mörkret …

Année Olofsson (f 1966) är flitigt utställd internationellt, men ännu rätt okänd i Sverige. Hon är utbildad vid Konstakademin i Oslo. Under senare år har hon haft separatutställningar i New York, Washington, Milano, Paris, och ett flertal grupputställningar i både Europa och Sydostasien.

Curator för utställningen är Milovan Farronato, konstkritiker och redaktör för tidningarna The Breeder, Contemporary och Boiler. Till projektet hör en publikation utgiven på Propexus Förlag.

Söndag den 11 juni 2006, kl 14.00. Bildmuseets chef Jan-Erik Lundström öppnar utställningen och Milovan Farronato, curator för projektet, ger en introduktion kl 14.15. Konstnären närvarar vid vernissagen.