"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Camille Normet och Knut Åsdam / Filter City

2004-09-05 till 2004-10-17

Camille Norment (USA) och Knut Åsdam (Norge) arbetar båda i skärningspunkten mellan film, ljud, foto, arkitektur och interaktionsdesign. Utställningen på Bildmuseet visar arbeten som tillkom under våren 2004 då de var IASPIS-stipendiater i Umeå.

Camille Norments multimediainstallation Drift Glass (2004) består av en spegel som reflekterar rummet men inte den som speglar sig i den. Spegelbilden tycks försvinna och i stället får betraktaren respons i form av ljud som förändras beroende på hur den rör sig i lokalen. Ställer sig två eller fler personer bredvid så framträder deras spegelbilder tydligare.

Knut Åsdam visar färgfotografier från sitt film- och fotoprojekt Filter City som undersöker rörelsemönster i arkitektur och identitet. Med den nutida staden som utgångspunkt intresserar han sig för det slumpmässiga och föränderliga i våra liv, historier och sexualiteter. Filter City har rönt stor uppmärksamhet internationellt och tilldelades nyligen Artimage Film & Video Award i Österrike.

Norment och Åsdam är födda under sent 1960-tal och är internationellt verksamma som konstnärer sedan drygt 10 år tillbaka. De är bosatta i New York, Berlin och Oslo. Under vistelsen i Sverige var de stipendiater i gästateljéprogrammet IASPIS.