"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Trippy

2002-09-15 till 2002-10-13

Oskar Korsàr, Jonas Nobel, Fredrik Söderberg

Bildmuseet presenterar grupputställningen Trippy som undersöker hur unga konstnärer idag omtolkar och använder sig av formspråk och kommunikationslagar som i bred bemärkelse ligger nära grafik, teckning, illustration och massmedial bildkultur. Gemensamt för de tre deltagande konstnärerna är att de på olika sätt och nivåer samplar, blandar och vrider på vår tids visuella kodsystem.

Oskar Korsàrs (f 1977) teckningar präglas av en avig känslighet, där privata berättelser liksom i förbigående möter uppsnappade samtal. Bilderna har ofta något vilande och skissartat över sig, men kan plötsligt brytas upp av pixlade figurer och stirrig detaljskärpa. Korsàr nominerades till Stora Illustratörspriset 2002.

Jonas Nobel (f 1968) arbetar med tusch- och collageteknik. Expansivt, respektlöst och kärleksfullt omfamnas populärkultur, upplevelseindustri, design- och konsthistoria. Även språkliga sentenser ges stort utrymme och vissa bilder blir bokstavligen talat visuella oneliners. Nobel är med i designgruppen UglyCute.

Fredrik Söderberg (f 1972) sammansmälter slagkraftigt text och bild. Den uppskruvade volymen och den pixlade spretigheten för tankarna till snabbköpsreklam, propagandaaffischer, flyers och primitiv datorgrafik. Men det förväntade budskapet får stå tillbaka för kaotiska och virusliknande påståenden utan givna moraliska eller politiska ståndpunkter.