"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Bildmuseet en av pristagarna i European Museum of the Year Award

NYHET Vinnarna av European Museum of the Year Award 2014 tillkännagavs lördag 18 maj i Tallinn, Estland. Bildmuseet, Umeå universitet, fick ett av hederspriserna, ett så kallat Special Commendation, av EMYA-juryn.

Bildmuseet fick priset "För skapandet av ett modernt och innovativt museum som erbjuder dynamisk utställningskontinuitet och en permanent platform för europeisk och global kulturell kunskap och mångfacetterad interkulturell dialog."

Det europeiska priserna för årets europeiska museum (EMYA) delades ut lördagen 18 maj för 37 året vid en prisceremoni i Tallin. Varje år presenteras en huvudpristagare och ett antal hederspriser, Special Commendations. Huvudpriset gick till Museum of Innocence i Istanbul, grundat av nobelpristagaren Orhan Pamuk utifrån hans novell med samma namn.

Det är första gången på åtta år som ett svenskt museum fått ett EMYA-pris. 2006 fick Tom Tits Experiment i Södertälje Micheletti-priset som också delas ut under EMYA-ceremonierna. I år fanns ytterligare ett svenskt museum bland de 38 nominerade europeiska museerna, Spritmuseum i Stockholm.

Bilden: Bildmuseets museichef Katarina Pierre var på plats i Tallinn igår och tog emot hederspriset (mitten, intill Orhan Pamuk)

Pressmeddelande från European Museum Forum

För ytterligare information och bokning av intervju med museichef Katarina Pierre, kontakta gärna

Helena Vejbrink, kommunikatör Bildmuseet
helena.vejbrink@bildmuseet.umu.se
090-7869073

Redaktör: Helena Vejbrink