Hoppa direkt till innehållet
Öppet imorgon: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Publikt samtal i anslutning till utställningen Tevetrampolinen

sön
13
nov
Tid Söndag 13 november, 2022 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Konsten och leken: I förberedelserna av utställningen Tevetrampolinen brevväxlade konstpedagogerna Pernilla Frid, Kalmar konstmuseum, och Karin Jonsson, Bildmuseet, om hur barnet och leken bryter normer för hur vi närmar oss konsten i utställningsrummet. I ett samtal i anslutning till utställningen på Bildmuseet möts de i ett samtal om lekens allvar.

Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid! Språk svenska.

Om utställningen:
Tevetrampolinen / Från barnteve till samtida konst och litteratur
Barnprogrammen i svensk television mellan 1965 och 1985 är ett alldeles särskilt kulturarv. Under den här perioden var barnteve en smältdegel av kulturella och politiska referenser. Här möttes kulturella uttryck från järnridåns två sidor, likväl som från alliansfria och neutrala stater. 
 
Till utställningen Tevetrampolinen har konstnärer och författare skapat nya verk inspirerade av barnprogram som Drutten och krokodilen (Sovjetunionen), Sesame Street (USA), John Blund (Östtyskland), Professor Balthazar (Jugoslavien), Fablernas värld (Nederländerna), Apkungen (Kina), Det var en gång...Tidernas äventyr (Frankrike), Mullvaden (Tjeckoslovakien, och Pippi Långstrump, Vilse i pannkakan och Tjejerna gör uppror från Sverige.
 
Medverkande: Petra Bauer, Ida Börjel & Lo Hillarp, Andjeas Ejiksson, Annika Eriksson, Jennifer Hayashida, Salad Hilowle, Balsam Karam, Behzad Khosravi Noori, Runo Lagomarsino, Katarina Pirak Sikku och Olivia Plender. 

Läs mer om utställningen

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Samtal