"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Om konsten och leken med Staffan Ling, Karin Jonsson och Pernilla Frid / Tevetrampolinen

sön
13
nov
Tid Söndag 13 november, 2022 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Välkommen på ett publikt samtal om konsten, leken och kreativiteten med Staffan Ling, mångårig programledare för barnprogram i SVT, Pernilla Frid konstpedagog Kalmar konstmuseum och Karin Jonsson konstpedagog Bildmuseet. Om hur barn och deras lek bryter normer för hur vi närmar oss konsten i utställningsrummet. Samtalet leds av Anders Jansson, museiintendent, Bildmuseet. Fri entré, men ett begränsat antal platser. Evenemangsspråk: Svenska. 

Staffan Ling anställdes av Sveriges television i Umeå åren 1971–1987 – svensk barnteves mest dynamiska och kreativa fas. Tillsammans med Bengt Andersson skapade han barnprogrammet Sant och Sånt, som började sändas 1972. Den välkända duon Staffan och Bengt återkom bland annat i jullovsprogram och julkalendrar samt gästspelade i filmen Sällskapsresan 2.

Tevetrampolinen / Från barnteve till samtida konst och litteratur
Utställningen Tevetrampolinen tar sin utgångspunkt i barntelevision från 1965–1985. Konstnärer och författare har skapat nya verk med inspiration från barnprogram som Drutten och krokodilen, Sesam, John Blund och Professor Balthazar. Teveprogrammen har utgjort en slags trampolin eller språngbräda för varje konstnärs och författares egna minnen och reflektioner. Deras tolkningar berör bland annat hur barntelevision är kopplad till frågor om minne, medborgarskap, folkbildning och politiska rörelser.

Läs mer om utställningen

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Samtal