"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.
Skicka vidare mailet med biljettlänken du fick när du bokade till den som ska gå istället.

Publikt samtal om stadsplanering, arkitektur och livsmiljö

sön
25
feb
Tid Söndag 25 februari, 2024 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Välkommen till ett panelsamtal om stadsplanering, arkitektur och livsmiljö med Malin Rönnblom, professor i statsvetenskap, Karlstads universitet och Anna Flatholm, Stadsarkitekt, Umeå kommun. Samtalet leds av Anders Jansson, museiintendent och görs anslutning till utställningen Loulou Cherinet / State Design.

Fri entré
____________________________________

Loulou Cherinet / State Design

I sitt konstnärskap undersöker Loulou Cherinet hur politik manifesteras och tar sig uttryck i vår fysiska miljö och i våra kroppar. Hur formas vi av de strukturer och system som omger vårt samhälle och hur påverkar de hur vi förhåller oss till och interagerar med varandra?

Motiven till målningarna är hämtade från Öbacka strand, en stadsdel i Umeå, men skulle kunna föreställa vilken svensk stad som helst. Det är omsorgsfullt planerade områden som syftar till att göra vår livsmiljö bättre. Som Loulou Cherinet ser det kan en perfekt planerad miljö också riskera att andra, mer existentiella, behov blir förbisedda.

Inspirerad av historiska panoramamålningar och cykloramor har Loulou Cherinet skapat en installation som omsluter betraktaren och där vi själva måste navigera i motivet. Den är inte bara en avbild av stadsrummet utan representerar även de system som vi byggt vårt samhälle på. På samma gång som den det kan uppfattas som ett skydd kan det även upplevas som om det stänger betraktaren inne.

State Design är producerad av Bildmuseet och Loulou Cherinet har skapat konstverken på plats i Umeå.

Läs mer om utställningen

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Samtal