"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet 24/4: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Curatorsvisning i Faith Ringgolds utställning

sön
6
sep
Tid Söndag 6 september, 2020 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

(Både i Bildmuseet och livestreamat. Se länkar nedan)
I en stor retrospektiv – Faith Ringgolds första i Norden – presenterar Bildmuseet målningar, grafik och textila arbeten från 1960-talet fram till 2000-talet. Välkommen på söndag 6 september när museiintendent Anders Jansson, curator, ger en visning och och berättar om ett personligt urval av Ringgolds verk.
Språk: svenska

Fri entré, men begränsat antal platser.

Förboka: https://bit.ly/3gWTLbX

Visningen direktsänds också: https://vimeo.com/454280995

Faith Ringgold (f. 1930, Harlem, New York) är bosatt i New Jersey, USA, och finns representerad i samlingar som Guggenheim, MoMA och Metropolitan. Som konstnär, aktivist och författare har hon utmanat orättvisor och förutfattade meningar om afroamerikansk identitet under fem årtionden.

För att undvika resor över världen och stora grupper av besökare kommer Bildmuseets programverksamhet hösten 2020 att genomföras delvis digitalt och – om möjligt – delvis på plats med begränsat antal platser. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att genomföra evenemangen på det sätt som passar bäst. Informationen uppdateras på Bildmuseets webbplats och facebooksida senast dagen innan evenemanget.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Visningar