"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Prisutdelning och konstnärssamtal: Karin Cyrén

sön
11
okt
Tid Söndag 11 oktober, 2020 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Karin Cyrén tar emot utmärkelsen Snöbollen för sin bok Maraton som har utsetts till den bästa svenska bilderboken i 2019 års utgivning.

Välkommen! Fri entré, men begränsat antal platser.

Språk: svenska.

Priset delas ut av Vicky Uhlander, ordförande i Krumelur – föreningen för unga ord i norr och sekreterare, Snöbollen – Årets svenska bilderbok.

Vicky Uhlander finns på plats i Bildmuseets flexhall och Karin Cyrén möter vi på stor skärm.

Därefter samtal mellan pristagaren och museiintendent Brita Täljedal, Bildmuseet, båda på länk. Om Maraton och utställningen på Bildmuseet som presenterar originalbilderna i boken.

Den nationella utmärkelsen "Snöbollen – Årets svenska bilderbok" delas nu ut för nionde gången.

Karin Cyrén (f. 1984) är bilderboksskapare och illustratör, bosatt och verksam i Stockholm. Maraton är full av komik och inbyggda minidramer. Förloppet – maratonloppet – rymmer smärta och list och triumf om vartannat. I prismotiveringen beskrivs boken som ”humanistisk, gränsöverskridande och kosmopolitisk”.

Utmärkelsen Snöbollen är ett initiativ av Krumelur – föreningen för unga ord i norr, i samarbete med Umeå Kultur, Kulturföreningen Pilgatan, Bildmuseet Umeå universitet, Länsbiblioteket i Västerbotten, Littfest – Umeå Internationella Litteraturfestival, Mittuniversitetet samt Svenska Tecknare.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt