"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Performance: Ett tvinnat tillstånd

lör
28
okt
Tid Lördag 28 oktober, 2023 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Performance: Ett tvinnat tillstånd

Linn Lindström, dansare, Piteå i samarbete med Gusten Aldenklint, musiker och ljuddesigner

Plats: plan 5 i utställningen Ner till norr

Ett tvinnat tillstånd är en tvärkonstnärlig föreställning där modulsynt i surroundsystem möter dans och skapar en intim och omslutande upplevelse. Rörelse och ljud styrs här av elementarpartiklarnas egenskaper och våra fyra fundamentala krafter - stark växelverkan, svag växelverkan, elektromagnetismen och gravitationen. Information staplas och formas likt olika lager som stundtals ger upphov till sannerligen intrasslade tillstånd. Tillsammans tar vi oss in och ut ur olika dimensioner - sammanflätar, klonar och bryter ner tillvaron. Verket uppmanar till att ta ett steg tillbaka, stanna upp och beskåda det liv som ständigt finns runt omkring oss. Att utforska och upptäcka på oväntade ställen. 

Linn Lindström (f. 1998, Piteå) är dansare och koreograf uppvuxen i Piteå och verksam i Norrbotten och Stockholm. Hon är utbildad vid Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm 2017–2020 och har efter examen frilansat i olika projekt i Sverige och Tyskland. Livet och skapandet ingår för henne i ett ständigt cirkulärt utbyte. Lekfullhet och tydliga inre bilder är utgångspunkter för att översätta tanke till rörelse. Vidare finner hon sig gärna i tvärkonstnärliga samarbeten. I sådana sammanhang ställer hon sig frågan hur de medverkande kan skapa omgivningar åt varandra där utrymme ges för att uppnå stundens fulla potential.  

Gusten Aldenklint (f. 1988, Stockholm) är elektronisk musiker och kompositör, verksam i Göteborg. Han arbetar med modularsynt som främsta instrument och har nyligen fördjupat sig i högtalarorkestrar och flerkanalsmusik. Han framträder med Anna von Hausswolffs band, den normkritiska ensemblen Elefantöra, eller solo. Gusten är också aktiv i styrelsen för Levande Musik och skriver musik för experimentell scenkonst och konserter.  

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Performance