"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Artist Talk / Zineb Sedira

sön
3
okt
Tid Söndag 3 oktober, 2021 kl. 14:00 - 15:00
Plats Online

Digitalt konstnärssamtal i utställningen Standing Here Wondering Which Way to Go. Konstnären Zineb Sedira samtalar med museichef Katarina Pierre om hedersuppdraget att representera Frankrike på Venedigbiennalen 2022 och om vägen dit: utmaningarna, tvivlet och censuren. Språk: engelska.

Länk hittar du här

Redan 2010 presenterades konstnären Zineb Sedira i en stor separatutställning på Bildmuseet. Curator för utställningen, Zineb Sedira / Under the Sky and Over the Sea, var Katarina Pierre som har följt hennes karriär och konstnärskap under många år. Här samtalar hon med Zineb Sedira om hedersuppdraget att representera Frankrike på Venedigbiennalen 2022 och om vägen dit: utmaningarna, tvivlet och censuren.

Zineb Sedira (f. 1963, Frankrike, bosatt i Storbritannien) representerar Frankrike på Venedigbiennalen 2022. Hennes pågående utställning på Bildmuseet handlar om kultur och motstånd, om tid, plats och identitet. I Standing Here Wondering Which Way to Go presenteras en kopia av konstnärens eget vardagsrum, ett diorama med möbler, böcker och inredningsdetaljer. Här finns också fotomontage, skivomslag, böcker och film som alla för tanken till 1960-talet och en tidsanda av solidaritet och internationellt engagemang.

Bildmuseet / 40 år av internationell samtidskonst i Umeå

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Konstnärssamtal