"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet imorgon: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Konstnärssamtal och guidad visning / Ner till norr

sön
28
maj
Tid Söndag 28 maj, 2023 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Välkommen på guidad visning och publikt konstnärssamtal i utställningen Ner till norr. Curatorerna Jamie DeSimone, Portland Museum of Art, och Anders Jansson, Bildmuseet, ger en guidad visning av utställningen. Konstnärerna Anders Sunna, D'Arcy Wilson och Hans Rosenström berättar om sina verk.

__________________________________

NER TILL NORR / SAMTIDA KONST I ARKTIS
Världens nordligaste regioner framstår som viktigare än någonsin tidigare. Områden som förut sågs som perifera leder en samhällsomvandling som kommer att forma vår gemensamma framtid. Utställningen Ner till norr presenterar verk av trettio samtida konstnärer från Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island, Kanada, Norge, Sverige och USA, samt från Sápmi och andra urfolksnationer i Arktis. De undersöker vår tids avgörande frågor och använder konsten som en katalysator för förändring.  

Dagens klimat- och miljöförändringar och en problematisk kolonial historia har genererat konstverk som tar itu med sociala, ekonomiska, politiska och ekologiska utmaningar i hela regionen. Andra verk konfronterar illusionen av världens nordliga regioner som avlägsen vildmark och utmanar den romantiserade föreställningen om Arktis som ett homogent och orört land.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Konstnärssamtal