"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet 24/4: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Forskarsamtal / Om minne, sorg och medvetande

sön
28
feb
Tid Söndag 28 februari, 2021 kl. 14:00 - 15:00
Plats Online

Lars Nyberg, minnesforskare och professor i neurovetenskap vid Umeå universitet och Katarina Pierre, museichef, i ett samtal om hur vi minns människor och händelser i våra liv med utgångspunkt i konstnären Naeem Mohaiemens utställning på Bildmuseet.
Språk svenska.

Naeem Mohaiemens nya film Jole Dobe Na (De som inte drunknar) är en drömlik och meditativ berättelse om förlust och saknad. Genom tillbakablickar och minnesbilder gestaltar filmen hur en människa lever vidare i de efterlevandes minne och medvetande.

OM LARS NYBERG
Lars Nybergs forskning handlar om koppla hjärnans funktioner till olika minnesprocesser genom att mäta och avbilda hjärnaktivitet. Nyberg är föreståndare för Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning vid Umeå universitet och huvudansvarig för Betula-projektet, en studie av åldrande, minne och hälsa. Han erhöll 2007 Göran Gustafssonpriset i medicin för sin forskning om hjärnans funktioner och 2008 Mångbergs pris för framstående studier av högre tankefunktioner hos människan. Han är medlem av Kungliga Vetenskapsakademien och blev år 2009 utsedd till Wallenberg Scholar och 2013 innehavare av Söderbergs professur i medicin.

Läs mer om utställningen Naeem Mohaiemen / Jole Dobe Na

Här hittar du videolänken

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Forskarsamtal