"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Naeem Mohaiemen / Jole Dobe Na

2021-02-20 till 2021-09-05

Naeem Mohaiemens nya film Jole Dobe Na (De som inte drunknar) är en drömlik och meditativ berättelse om förlust och saknad. I en övergiven sjukhusbyggnad rör sig en man genom öde salar och återskapar de sista månaderna av sin hustrus liv. Genom tillbakablickar och minnesbilder gestaltar filmen hur en människa lever vidare i de efterlevandes minne och medvetande.

Jole Dobe Na (De som inte drunknar) skapades på uppdrag av Yokohamatriennalen och Bildmuseet, där den nu visas för första gången efter premiären i Japan. Filmen presenteras tillsammans med tidigare verk som kretsar kring minne, fotografi och historia, inklusive den prisade filminstallationen Two Meetings and a Funeral (2017) som hade premiär på documenta 14.

Naeem Mohaiemen (f. 1969, London) bor och verkar i New York. Genom film, installation, teckning och skrivande utforskar han socialistiska utopier, ofullbordad avkolonialisering och hur föränderliga nationsgränser, medborgarskap och språkstrider formar människors liv. Mohaiemens verk har presenterats i en rad utställningar och filmfestivaler runt om i världen. Han var en av finalisterna till Turnerpriset 2018.

Läs mer om verken i utställningen