"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Föreläsning i utställningen Nancy Holt / Inside Outside

sön
9
okt
Tid Söndag 9 oktober, 2022 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Gjord för jord, ord för ord. Om det kroppsliga, visuella och konceptuella i Nancy Holts konst. Välkommen på föreläsning i samband med utställningen Nancy Holt / Inside Outside med Håkan Nilsson, professor i konstvetenskap vid Södertörns högskola och konstkritiker. Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid! Språk svenska.

Håkan Nilsson är professor i konstvetenskap på Södertörns högskola sedan 2019 och har i första hand intresserat sig för samtida konst. Tidigare var han även professor i konsthistoria och konstteori på Konstfack i Stockholm. Nilsson är också konstkritiker för SvD och DN.

Nancy Holt (1938–2014) var en central gestalt på New Yorks konstscen och en pionjär inom platsspecifik installation och rörlig bild. Under fem decennier ställde hon frågor om hur vi kan förstå vår plats i världen genom konstnärliga undersökningar av perception, system och plats.

Inside Outside är den mest omfattande europeiska presentationen av Holts arbete och den mest ambitiösa någonsin av hennes mångfacetterade konstnärskap. Utställningen visar film, video, fotografi, konkret poesi, ljudverk, skulptur, rumsinstallationer samt ritningar och dokumentation av hennes jordkonst. Två av hennes platsspecifika System Works har återskapats och visas här i sina första postuma versioner. En av dem, Ventilation System, är en lekfull skulptur som löper över flera våningsplan, inomhus och utomhus, i dialog med Bildmuseets arkitektur.

Läs mer om utställningen Nancy Holt / Inside Outside 

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Samtal