"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Art Friday med vernissage / Loulou Cherinet / Performance

fre
13
okt
Tid Fredag 13 oktober, 2023 kl. 17:00 - 23:59
Plats Bildmuseet

Välkommen till Art Friday med vernissage för utställningen med Loulou Cherinet. Fri entré!
_________________________________
ART FRIDAY
VERNISSAGE: LOULOU CHERINET / STATE DESIGN
PERFORMANCE: IRINA LAAIJA / SHE WEARS HER NERVES ON HER SLEEVE
DJ
ÖPPEN WORKSHOP
FRI ENTRÉ
_________________________________

Loulou Cherinet:
Loulou Cherinets konst rör sig mellan det dokumentära och det konstruerade. I rumsliga installationer och gestaltningar använder hon sig av berättande för att undersöka abstrakta begrepp som hur politik manifesteras i vår fysiska miljö och i relationermellan människor.

På uppdrag av Bildmuseet har Cherinet skapat en mäktig rumsinstallation inspirerad av historiskt panoramamåleri och 360-gradersberättande. Omsluten av de stora målningarna bjuds museibesökaren in att reflektera över vår samtid och möjligheten att skapa nya världar och framtider.

Loulou Cherinet (f. 1970) är utbildad vid Addis Abeba University School of Fine Art & Design och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Cherinet har haft separatutställningar i Stockholm, Göteborg, Addis Abeba, Prag, Krakow, Lüneburg och Jakarta. Hennes verk har visats på konstbiennaler i bland annat São Paolo, Venedig, Bamako och Sydney såväl som Manifesta 8 och Momentum 7.

Irina Laaija:
Irina Laaja ställer frågor om vad en kropp är och kan vara, och om förhållandet mellan "kroppen" och “jaget”. Hennes praktik är både konceptuell och konfessionell, med stort fokus på processen och den egna kroppen. She Wears Her Nerves on Her Sleeve pågår hela kvällen.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Art Friday