"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Bouchra Khalili / Stories within Stories

2021-10-16 till 2022-03-06

I Bouchra Khalilis verk är talakten central. Inför hennes kamera talar socialt marginaliserade personer om sina egna erfarenheter, om både historiska och dagsaktuella händelser, om det som de själva bevittnat eller varit med om. Verken i utställningen Stories Within Stories [Berättelser i berättelser] rymmer en mångfald av berättelser om medborgarskap, samhälle, motstånd, solidaritet och kollektiv frigörelse.

I sina filmverk sammanfogar konstnären olika mindre berättelser med fotografier, rörlig bild, animationer och ljud från olika källor och tidsperioder till mångbottnade helheter. Utställningen speglar också hennes intresse för gräsrotsmedier och hur tal, typografi, poesi och gatuteater har fört fram röster som annars inte skulle höras.

Bouchra Khalili (f. 1975, Casablanca, Marocko) är verksam i Berlin, Tyskland. Khalili har haft separatutställningar på bland annat MoMA, New York; MACBA, Barcelona; Jeu de Paume, Paris; Secession, Wien. Hon undervisar vid Angewandte Universität i Wien och är en av grundarna till den konstnärsdrivna marockanska organisationen La Cinémathèque de Tanger.

Utställningen är producerad av Bildmuseet.
Med stöd av Institut français de Suède.

Intervju med Bouchra Khalili