Hoppa direkt till innehållet
Öppet 28/7: Digitalt öppet 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Bouchra Khalili / Stories within Stories

2021-10-16 till 2022-03-06

I Bouchra Khalilis verk är talakten central; detta att få berätta. Inför hennes kamera berättar människor om sina egna erfarenheter, om både historiska och dagsaktuella händelser. Här ryms en mångfald av historier om medborgarskap, kolonialism, rasism, migration, utsatthet och motstånd.

Med sin speciella stil låter konstnären de många olika mikronarrativen sammanfogas till en större berättelse. I filmer och fotokollage behandlar Khalili frågor om solidaritet och kollektiv frigörelse. Verken i utställningen utgår också från konstnärens research kring gräsrotsmedier; hur tal, typografi, poesi och gatuteater har fört fram röster som annars inte skulle höras.

Bouchra Khalili (f. 1975, Casablanca, Marocko) är en franskmarockansk konstnär som är verksam i Berlin, Tyskland. Hon arbetar framför allt med film, installation, fotografi och screentryck. Khalili har haft separatutställningar på bland annat MoMA, New York; MACBA, Barcelona; Jeu de Paume, Paris; Secession, Wien. Hon är för närvarande doktorand vid Konsthögskolan i Malmö.

Utställningen är producerad med stöd av Institut français de Suède.