"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Konsthögskolan Umeå / Meanwhile

2019-05-03 till 2019-05-19

I berättelser tar oss ordet meanwhile [under tiden] till en händelse som sker parallellt men på en annan plats än den där huvudhistorien utspelar sig. Vi förflyttas till denna andra plats och vet att det som ska ske där kommer att påverka hur berättelsen utvecklar sig. Meanwhile är en signal för att öka vår uppmärksamhet. Vad som nu berättas kommer att ha betydelse.

Konsthögskolans masterutställning är den avslutande utställningen på två år av intensiva diskussioner, research och arbete. För de unga konstnärerna är den en möjlighet att se och visa sina verk i ett konstmuseum. För besökaren erbjuder den inblickar i samtidskonstens diskussioner och undersökningar av material. Den tar sig an förändringar i våra sätt att betrakta och påverka världen, både dess gripbara och virtuella verkligheter. Den är också en kartläggning av spänningarna mellan en global diskussion om hur vår värld representeras visuellt och erfarenheterna av en lokal verklighet under tiden.

Medverkande konstnärer är Martin Arvidsson, Johannes Blomgren, Jonas Börjesson, Laura Cemin, Siri Elfhag, Adrián Espinós Ferrero, Moa Gustafsson Söndergaard, Jonne Hansson, Agatha Lewandowski, Ingvild Melberg Eikeland, Ingeborg Paulsrud, Alex Rosa, Sally von Rosen, Linda Samuelsson och Peter Stridsberg.

Konsthögskolans masterprogram är en tvåårig och internationellt inriktad fördjupning som följer på en kandidatexamen i fri konst. Under samma period som masterutställningen visas på Bildmuseet, ställer kandidatstudenterna ut på Västerbottens museum.