"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Fouad Elkoury / Den bästa dagen

2016-06-12 till 2016-09-05

I videoinstallationen Le plus beau jour [Den bästa dagen] låter fotografen och filmaren Fouad Elkoury sina egna fotografier, från olika tider och geografiska platser, möta utdrag ur dikten To Be in a Time of War av den libanesiska författaren och konstnären Etel Adnan. I poetiskt samspel mellan bild och text förmedlas erfarenheter av en föränderlig tillvaro, genom parallella historier om krig, vardag, kärlek och förtvivlan.

På 1980-talet dokumenterade Fouad Elkoury inbördeskriget i Libanon. Senare har han börjat ifrågasätta den enskilda fotografiska bilden och väljer istället att kombinera flera olika medier för att skapa nya betydelser, till exempel fotografi, text, ljud och video. Dessa lager av information väcker olika associationer hos varje betraktare och många nya berättelser skapas.

Fouad Elkoury (f. 1952, Paris) bor och verkar i Paris och Beirut och är en av grundarna av Arab Image Foundation. Elkoury har publicerat en rad fotoböcker och hans bilder har bland annat ställts ut på Palais de Tokyo i Paris, Venedigbiennalen och Beirut Art Center. Det här är hans första utställning i Skandinavien. Videoverket Den bästa dagen är 21:38 minuter långt.