"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Eve Morgenstern / Krisens fasader

2012-11-18 till 2013-01-20

De senaste åren har fotografen och filmaren Eve Morgenstern dokumenterat fastighetskrisens följder på uppdrag av den amerikanska regeringen.

Arbetet har fört Eve Morgenstern över hela USA där hon slagits av mängderna av övergivna hem som åren av ekonomisk nedgång och den senaste bolånekraschen lämnat efter sig. I städer som Oakland, Phoenix, Detroit, Cleveland, Buffalo, Miami, Las Vegas och Denver har plywood över fönster och till-saluskyltar på fasaderna blivit katalysatorer för förfall.

I den fotografiska serien Krisens fasader har Eve Morgenstern porträtterat dessa övergivna hem. Hennes färgfotografier är suggestiva porträtt av enskilda hem och de utgör starka bilder av dagens ekonomiska kris. Husen utstrålar en hopplöshet som påverkar bostadsområdets framtid och viljan att leva där. Medsina tecken på övergivenhet och bristande underhåll berättar fasaderna en historia. De skapar föreställningar om dem som bott där och tankar på vad som kan ha hänt dem.

Eve Morgenstern producerade serien Krisens fasader  under en residensvistelse inomWorkspace, ett konstnärsresidens-program vid Lower Manhattan Cultural Council.