"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Tracey Rose / Waiting for God

2011-09-25 till 2011-11-20

Utställningen Tracey Rose / Waiting for God, som presenterar ett urval av verk från de senaste femton åren, undersöker Roses unika och komplexa bildspråk och konstärliga praktik; performance gestaltad i fotografier och videoverk.

Under utställningsperioden erbjuds öppna visningar och föreläsningar av Khwezi Gule, Rory Bester, Anna Rådström och Katarina Pierre i anslutning till utställningen.

Tracey Rose tillhör den generation sydafrikanska konstnärer som har etablerat sig efter Apartheid. Hon har skapat en utmanande och mångbottnad visuell värld vars komplexitet avspeglar verkliglighetens utmaningar och prövningar. Rose vägrar att förenkla politiska realiteter bara för saken skull. Hon skapar istället mångfacetterade karaktärer som befolkar alternativa och absurda världar.

Tracey Rose / Waiting for God har curaterats av Khwezi Gule (Johannesburg) och Renaud Proch (New York) i samarbete med Linda Givon (Johannesburg). En katalog till utställningen är under produktion. Utställningen är en samproduktion mellan Bildmuseet och Johannesburg Art Gallery där den hade premiär tidigare i år.