"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Bildmuseet 30 år!

2011-09-25 till 2011-11-20

Under 30 år har Bildmuseet producerat och visat mängder av stora, små, fantastiska, utmanande och uppmärksammade utställningar och bjudit in världskonsten till Umeå. 30-årsjubileet firar vi med en omfångsrik exposé av museets affischer från perioden 1981-2011.

Minns du utställningen Affischen och Polen med bilder från Solidarność 1981 och Aids - vår tids pest från sent 1980-tal? Du kanske också såg Bildhuggarnas mästerverk, som visade medeltida träskulpturer från norrländska kyrkor 1991, den stora och internationellt uppmärksammade Mirror's Edge 1999 eller vårt samarbete med South African National Gallery 2001?

Sedan starten har Bildmuseet visat 410 utställningar med en rik programverksamhet av föreläsningar, konstnärspresentationer, filmvisningar, seminarier, dansföreställningar och konserter. Nu har vi gått igenom arkiven och hittat de över 250 affischer som gjorts till museets utställningar. De finns alla med i jubileumspresentationen Bildmuseet 30 år!

Affischverkstad för alla
I samband med utställningen bjuder vi in till affischverkstad där besökare i alla åldrar kan testa screentryck och skapa egna affischer. Verkstaden är öppen varje lördag och söndag under hela utställningsperioden. En bildpedagog finns på plats för handledning och det kostar ingenting att delta. Den som vill kan ställa ut sin egen affisch. 

Stor avslutningsfest den 20 november
Söndag den 20 november kl 12-17 avslutar vi med stor "finissage", en avslutningsfest för Bildmuseet på Gammlia - musik, performance, tårtkalas och mycket mer. Varmt välkommen att vara med och fira av en legendarisk period av Bildmuseets historia; träffas, minnas, mingla och upplev.

Därefter stänger vi i de gamla lokalerna på Gammlia för att flytta till den nya museibyggnaden på Konstnärligt campus! Beräknad premiär 18 mars 2012.