"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Yod Burrow and the mix-up of Chaste City

2007-11-25 till 2008-01-20

Dataspelsgruppen visar utvecklingen av Yod Burrow and the mix-up of Chaste City. Spelet är på produktionsstadiet och museibesökaren får göra ett nedslag i det kreativa arbetet. Genom screenshots, skisser, spelexempel och animationer förstår man hur spelet ser ut och är konstruerat.

Konstnärskollektivet Dataspelsgruppen består av Olof Broström, Carl-Erik Engqvist, John Huntington, Anders Johansson, Eskil Liepa, Ida Rödén och Per-Arne Sträng som alla är studenter vid Konsthögskolan, Umeå universitet. Gruppen använder dataspel som konstform och utforskar kollektiva konstnärliga processer inom området spelkonstruktion och spelutveckling.

Dataspelsgruppen gör ingen åtskillnad på konst och dataspel och arbetar på annat sätt än den traditionella spelindustrin.
– Vi anser att spelupplevelsen är densamma som konstupplevelsen, därav vårt intresse för att bygga ett spel på konstnärliga grunder. Vi har koncentrerat oss på att göra något som är suggestivt, tänkvärt och inspirerande.

Dataspelsgruppen tar avstamp i ett av spelvärldens mest grundläggande koncept – plattformsspelet – och försöker att vrida och vända på invanda föreställningar om vad ett sådant kan vara. Arbetet med Yod Burrow and the mix-up of Chaste City är kollektivt och innehåller en mängd olika estetiska uttryck och intressen.
– Spelet kommer att bli en blandning, motsägelse och sammanfogning av olika konstnärliga ingångsvinklar.