"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet imorgon: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Yod Burrow and the mix-up of Chaste City

2007-11-25 till 2008-01-20

Dataspelsgruppen visar utvecklingen av spelet Yod Burrow and the mix-up of Chaste City. Spelet är på produktionsstadiet och på Bildmuseet får betraktaren göra ett nedslag i det kreativa arbetet. Genom screenshots, skisser, spelexempel och animationer förstår man hur spelet ser ut och är konstruerat.

Konstnärskollektivet Dataspelsgruppen på Konsthögskolan utvecklar spel och undersöker mötet mellan konst och spelkonstruktion. Deras arbete ställs ut på Bildmuseet i samband med utställningen Game Art.

Konststudenterna i Dataspelsgruppen gör ingen åtskillnad på konst och dataspel och arbetar på annat sätt än den traditionella spelindustrin.
- Vi anser att spelupplevelsen är densamma som konstupplevelsen, därför intresset att bygga ett spel på konstnärliga grunder. Vi har koncentrerat oss på att göra något som är suggestivt, tänkvärt och inspirerande.

Arbetet kring spelet är kollektivt och innehåller en mängd olika estetiska uttryck och intressen.
- Spelet kommer att bli en blandning, motsägelse och sammanfogning av till synes olika spretande konstnärliga ingångsvinklar.

Dataspelsgruppen tar avstamp i ett av spelvärldens mest grundläggande koncept, plattformsspelet, och försöker att vrida och vända på invanda föreställningar om vad ett plattformsspel kan vara. Dataspelsgruppen är en nyformad grupp från Konsthögskolan i Umeå. Gruppen använder dataspel som konstform och utforskar kollektiva konstnärliga processer inom området för spelkonstruktion och -utveckling.

Medlemmar i gruppen är Olof Broström, Carl-Erik Engqvist, John Huntington, Anders Johansson, Eskil Liepa, Ida Rödén och Per-Arne Sträng.