"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Jens Assur / I Can See the World from Here

2007-06-03 till 2007-09-09

Fotografen Jens Assur har några veckor under det senaste året bott i studentkorridor i Umeå, levt studentliv och tagit del av undervisning, fest och vardag. Ett urval av hans fotografier från Umeå universitet presenteras under sommaren på Bildmuseet i utställningen I Can See the World from Here.

Med kamerans hjälp berättar Jens Assur för oss om människor, möten, stämningar. Han har gått på föreläsningar och tentor, besökt labb och forskarrum och deltagit i kåraktiviteter och akademiska högtider. Allt från gympapass till hjärnoperationer har han fotograferat. På ett varmt, personligt och humoristiskt sätt har Assur fångat denna värld. Hans bilder förmedlar en avskalad, rättfram och nyanserad bild av livet vid Umeå universitet.

En nyutkommen bok med titeln I Can See the World from Here innehåller 100 fotografier från projektet. Ett drygt trettiotal av dessa bilder visas i storformat i utställningen på Bildmuseet.

Jens Assur (f 1970) är fotograf och filmare med en rad utställningar, böcker och projekt bakom sig. Hans kortfilm Den sista hunden i Rwanda har nyligen tilldelats priser vid kortfilmfestivalerna i Palm Springs i USA, Clermont-Ferrand i Frankrike och vid Flickerfest i Australien.

Utställningen I Can See the World from Here är ett samarbete mellan Umeå universitet, Studio Jens Assur, Bildmuseet vid Umeå universitet och Färgfabriken.