"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Konst som nu, ungefär

2006-05-20 till 2006-05-28

Experimentellt skapande av 13- och 14-åringar från grundskolor i Umeå presenteras i utställningen Konst som nu, ungefär. Under vernissagekvällen håller Bildmuseet nattöppet med, bland annat, Gameboy-konsert och modevisning av kläder designade av sexåringar. Ett mobilt galleri på hjul finns på stan under hela natten.

Det blir en sen kväll på Bildmuseet med performance, musik och klädkonst. Förutom verken i utställningen presenteras också ett hemligt konstprojekt med titeln Tacksamhetsbehovet. Programmet ingår i ett internationellt nattmuseikoncept och samtidigt en del av Kulturnatta i Umeå.

En sandlåda i öknen, en läcka i taket, ett kändisansikte i koskit och en labyrint fins bland de verk som presenteras i Konst som nu, ungefär. Utställningen avslutar ett ovanligt projekt för att skapa nya konstnärer för framtiden. Elever från olika skolor har under vårterminen mötts på Bildmuseet för att få undervisning i idébaserad samtidskonst. Ersängsskolan parades ihop med Minervaskolan, och Ålidhemsskolan med Hagaskolan.

Projektet är ett samarbete mellan Kulturverket, Bildmuseet, Stiftelsen framtidens kultur, Umeå universitet och fyra grundskolor.