"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Samtida arabisk bild: Kairo

2004-02-08 till 2004-04-04

I utställningen Samtida arabisk bild: Kairo deltar sex konstnärer som med olika uttryck gestaltar dagens Kairo: Sherif El-Azma, Anna Boghiguian, Golo, Hassan Khan, Hani Rashed och Randa Shaath.

Med fokus på Kairo får besökarna ta del av en spännande blandning av arbeten; videoinstallationer, teckningar, grafik och fotografier. Flera av verken visas för första gången för en skandinavisk publik.

Utställningen är en fortsättning på Bildmuseets engagemang i arabisk nutida konst och föregås av utställningen Samtida arabisk bild: Beirut/Libanon som visades våren 2003. Samtida arabisk bild / Contemporary Arab Representations är ett långsiktigt och mångskiktat projekt ägnat åt att fördjupa kunskapen om aktuella kulturella uttryck från arabvärlden samt att stärka dialog och utbyte mellan arabvärldens kulturella centra och resten av världen.

Projektet inbegriper utställningar, publikationer, föreläsningar och presentationer av verk av många skilda upphovspersoner: konstnärer, arkitekter, författare och poeter.

Projektet produceras av Witte de With Center for Contemporary Art i Rotterdam och Fundació Antoni Tàpies i Barcelona. Curator för utställningen är Catherine David.

Till utställningen produceras en publikation i serien Tamáss med bidrag av Asef Bayat, Safaa Fathy, Gema Martín Munoz, Mona Zakaria med flera. Katalogen, Tamáss II. Utställningen Samtida arabisk bild: Kairo premiärvisades på Witte de With i Rotterdam i maj 2003 och gick sedan på turné till Fundació Antoni Tàpies i Barcelona. Från Bildmuseet fortsätter turnén till Centro José Guerrero de la Diputación de Granada.