"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Tingens teater

2002-10-26 till 2003-01-26

En utställning om ord och ting för barn och alla andra. Av Magnus Lönn.

Tingens teater
undersöker relationer mellan ord och ting. Tingen är verkligheten, orden är tecken för verkligheten. Tingen spelar roller med bokstäverna. Filosofer har i alla tider bekymrat sig för glappet mellan ordet och tinget/verkligheten. Varför ser t ex ordet skrivbord inte ut som ett verkligt skrivbord?

Magnus Lönn vill uppmärksamma orden, forma dem, knåda dem och uppmana oss alla, barn som vuxna, att släppa loss fantasin och poesin – och därmed erövra språket. Föreställningen bjuder på kluriga ordvrängningar och bokstavskaskader som involverar föremålen med samma namn i utställningen.

Utställningen Tingens teater är till stor del uppbyggd av böcker – konstfullt sammansatta som torn eller pallar, utsågade till bokstäver och former. Här finns också upphittade bokstäver i form av skrot. När upphör en bok att vara bok och när blir den något annat?

Magnus Lönn är verksam vid Byteatern i Kalmar län. Bildmuseet har tidigare visat Lönns bokstavsutställningar Buller om Huller och Palaver på Grenesiska.

Teaterföreställning

Lördag 26 oktober kl. 14.00 i Bildmuseet
En föreställning i utställningen av Magnus Lönn.
Samarr: BildMuseet och Umeå Kultur

Skolprogram

I anslutning till utställningen kommer visningar och skolprogram för låg- och mellan-stadiet att erbjudas. Skolprogrammet inkluderar ord- och skrotverkstad där eleverna får skriva med poesipennor och skapa sina egen skrotbokstäver.