"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Cecilia Parsberg / 3 Aktioner

2001-02-25 till 2001-05-01

Cecilia Parsberg har valt aktionen som metod och uttryckssätt. I sin konstnärliga praktik utvecklar hon dokumentära tekniker, material och konst i en social kontext. I utställningen presenteras tre konstnärliga aktioner som Parsberg nyligen har utfört i Sydafrika.

I The World’s Smallest Bible Thrown in the Biggest Man-Made Hole har konstnären låtit tillverka en kopia av världens minsta bibel (originalet finns i Stensele Kyrka, Västerbotten) och från ett flygplan släppt ner den i världens största hål (ett gruvbrott i Kimberly, Sydafrika). Videoverket med fotografier är en dokumentation av aktionen.

Postcards of South Africa har Parsberg tillsammans med sydafrikanen Madoda Fly Msibis producerat vykort med motiv från förstäderna Soweto, Alexandra och Thokoza utanför Johannesburg. Vykorten avbildar hus och skjul i den sydafrikanska flaggans färger och säljs i ett gatustånd i Soweto.

Videon To All Queens är en intervju med en kvinna från Kapstaden som kallar sig The Queen of the Homeless. Denna video har sedan skickats till alla drottningar i världen. Stillbilder från videon redovisas i utställningen tillsammans med de svar hon har fått.

Cecilia Parsberg är professor på Konsthögskolan i Umeå. Hennes vistelse i Sydafrika ingick i projektet Dialog mellan bildkulturer.