"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Cecilia Parsberg / 3 Aktioner

2001-02-25 till 2001-05-01

Cecilia Parsberg presenterar tre konstnärliga aktioner nyligen utförda i Sydafrika.

I The Smallest Bible in the World Thrown in the Largest Man made Hole har hon låtit tillverka en kopia av världens minsta bibel (originalet finns i Stensele Kyrka, Västerbotten) och från ett flygplan släppt ner den i världens största hål (ett gruvbrott i Kimberly, Sydafrika). En video och fotografier dokumenterar aktionen.

I Postcards of South Africa har Parsberg tillsammans med sydafrikanen Madoda Fly Msibis producerat vykort med motiv från förstäderna Soweto, Alexandra och Thokoza utanför Johannesburg. Vykorten avbildar hus och skjul i den sydafrikanska flaggans färger. Vykorten säljs i ett gatustånd i Soweto.

Videon To All Queens in the World är en intervju med en kvinna från Kapstaden som kallar sig The Queen of the Homeless. Denna video har sedan skickats till alla drottningar i världen. Stillbilder från videon och de svar hon fått redovisas i utställningen.

Parsberg vill utveckla arbetet med dokumentära tekniker och material, med konst i en social kontext. Hon har valt aktionen som sin metod och sitt uttryckssätt.

Cecilia Parsberg är professor på Konsthögskolan i Umeå och hennes vistelse i Sydafrika var en del i projektet Dialog mellan bildkulturer.