"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet 24/4: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Vernissage för Mandana Moghaddam / Kvinna Liv Frihet

lör
16
sep
Tid Lördag 16 september, 2023 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Välkommen på vernissage av utställningen Kvinna Liv Frihet med Mandana Moghaddam.

Utställningen invigs med ett samtal mellan konstnären och Brita Täljedal, curator.

Plats: Bildmuseet, Plan 4
Fri entré

Om utställningen:
Kommunikation mellan människor, migration, feminism och konstens förmåga att överbrygga kulturella gränser är bärande teman i Mandana Moghaddams konst. I hennes verk finns referenser till iransk kulturhistoria likaväl som till brännande aktuella skeenden.

Moghaddam arbetar framför allt med skulptur, installationer, video och verk för det offentliga rummet. Mänskligt hår, spegelmosaik och betong är material som återkommer. Utställningen på Bildmuseet visar äldre och nyare verk ur serien Underlandet utförda i den traditionella spegelmosaiktekniken aina-kari. Skulpturen Chelgis I i mänsklig skala, helt täckt av hår och innesluten i en glasmonter, har fått sitt namn efter en gammal persisk saga vars namn betyder ”fyrtio flätor”.

Om konstnären:
Mandana Moghaddam (f. 1962 i Teheran) är bosatt i Stockholm och var fram till 2022 verksam i både Sverige och Iran. Hon har medverkat i Venedigbiennalen och Incheon Women Artists' Biennale i Sydkorea, och ställt ut i bland annat Iran, Turkiet, Schweiz, Tyskland och Sverige. Hon har utfört offentliga verk för Statens konstråd, skolor och sjukhus. På konstrådets uppdrag skapade hon 2015 utomhusverket Vinden för oss med sig, ett öppet rum i formgjuten betong för Vindarnas torg på Umeå universitets campus.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage