"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.
Mandana Moghaddam, What they gonna do with the inevitable growth of sprouts?, Chelgis VI (detalj), 2023

Kvinna Liv Frihet: Motsägelser i Irans sexuella politik efter revolutionen

sön
11
feb
Tid Söndag 11 februari, 2024 kl. 14:00 - 15:15
Plats Bildmuseet

Välkommen till en föreläsning av Fataneh Farahani, professor i etnologi vid Stockholms universitet, och ett samtal mellan henne och Elisabeth Olivius, docent i statsvetenskap, Umeå universitet i anslutning till utställningen Mandana Moghaddam / Kvinna Liv Frihet.

Fri entré.

__________________________________

Mandana Moghaddam / Kvinna Liv Frihet

Konstens förmåga att överbrygga kulturella gränser är ett bärande tema i Mandana Moghaddams verk. De berör kommunikation mellan människor, migration, feminism och refererar till iransk kulturhistoria likaväl som till brännande aktuella skeenden.

Hennes huvudsakliga medier är video, skulptur och installationer med hår, spegelmosaik och betong som återkommande material. Utställningen visar verk av spegelmosaik ur serien Underlandet samt Chelgis I, en skulptur i mänsklig skala, täckt av hår och innesluten i en glasmonter. Titeln refererar till en flicka i en persisk saga, vars namn betyter "fyrtio flätor". Speciellt för Bildmuseet har Moghaddam skapat den nya skulpturen What they gonna do with the inevitable growth of sprouts? Chelgis VI och dessutom ett helt nytt verk i serien Underlandet.

Utställningen är producerad av Bildmuseet.

Läs mer om utställningen

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Föreläsning