"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.
Utställningen Åtta grader / Samtida konst om skogen visas på Bildmuseet 15 mars 2024 till 12 januari 2025.

Forskarsamtal / Åtta grader

sön
14
apr
Tid Söndag 14 april, 2024 kl. 14:00 - 15:00
Plats Bildmuseet

Välkommen på ett forskarsamtal med arkitekten Toms Kokins som berättar om sitt forskningsprojekt Sweden's Timber Empire i samtal med museiintendent Anca Rujoiu.

Kokins forskning utforskar ekologiska och kulturella konsekvenser av svensk skogsindustris expansion utanför Sveriges gränser. Samtalet kommer Kokins kretsa kring de intervjuer han genomförde i Lettland och lyfta fram rösterna från dem som påverkats av skogsindustrin. En mångfald av röster — från skogsarbetare, aktivister och skogsavverkare till representanter för skogsföretag.

Kokins är en av de medverkande i utställningen Åtta grader / Samtida konst om skogen.

Språk: Engelska

_________________________________

Åtta grader / Samtida konst om skogen

Åtta grader / Samtida konst om skogen presenterar samtida konst som berättar om människans komplexa förhållande till skogen, alltifrån uppfattningen om ett okränkbart egenvärde till föreställningen om något att använda, som en ekonomisk resurs eller en plats för rekreation. Vad är en skog? Och vilka frågor om den är angelägna här och nu?

Genom fotografi, film, skulptur, teckning, textil, ljud och installation bjuder konstnärerna in oss att reflektera över skogen, betraktad och gestaltad ur olika perspektiv och med olika erfarenheter. Deras verk väcker frågor om tradition och framtid, om skogsbruk, markkonflikter, biologisk mångfald och om skogen som en helig plats.

Utställningstiteln Åtta grader är lånad från Jörgen Stenbergs dikt med samma namn.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Forskarsamtal