"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Bildmuseet 40 år / Vad ska vi med konsten till?

fre
29
okt
Tid Fredag 29 oktober till söndag 31 oktober, 2021 kl. 12:00 - 17:00
Plats Online

Jubileumsevent:
Vad ska vi med konsten till?

Bildmuseet fyller 40 år! Som en del av firandet bjuder vi in till ett digitalt forum på vår webbplats där konstnärer, curatorer, forskare, författare, musiker, dramatiker och andra särskilt inbjudna gäster på frågan: 'Vad ska vi med konsten till?'. Vilken roll har konsten i en samtid som präglas av klimatförändringar, hotade demokratier och mänskliga rättigheter och där miljoner människor befinner sig på flykt? Vad är konstens funktion under en pågående pandemi?

Lyssna på JOHN AKOMFRAH, konstnär och filmskapare, London; ANTONIA ALAMPI, curator och konstnärlig ledare, Berlin; GAVIN BUTT, professor ochforskare i konst och queer studies, Newcastle; MATS CALDEBORG, konstnär och konstnärlig ledare, Järnäsklubb; JUMANA EMIL ABBOUD, konstnär, Jerusalem; SOFIA JANNOK, musiker, Umeå; GRADA KILOMBA, konstnär och filosof, Berlin; MARIA LIND, curator och kulturråd, Moskva; DENNIS LYXZÉN, musiker, Vännäs; NAEEM MOHAIEMEN, konstnär och filmskapare, New York; CEDRIC NUNN, fotograf och dokumentärfilmare, Mangethe; TONE OLAF NIELSEN, curator och skribent, Köpenhamn; STINA OSCARSON, dramatiker och författare, Stockholm; KATARINA PIERRE, curator och museichef, Umeå; KATARINA PIRAK SIKKU konstnär, Jokkmokk; och LARS STRANNEGÅRD, professor och rektor, Stockholm.

Vi har bjudit in personer som vi tror kan ge intressanta perspektiv på de frågor vi ställer oss. Några av dem är konstnärer och curatorer som vi tidigare samarbetat med och som är del av Bildmuseets historia. Vi har också bjudit in andra personer som utifrån sina professionella och personliga erfarenheter kan bidra till svaret på frågan: 'Vad ska vi med konsten till?'.

Bildmuseet / 40 år av internationell samtidskonst i Umeå

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Digitalt evenemang