"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.
Art Friday på Bildmuseet

Art Friday med vernissage

fre
18
okt
Tid Fredag 18 oktober, 2024 kl. 17:00 - 23:59
Plats Bildmuseet

Välkommen till Art Friday med vernissage för två nya utställningar. Dessutom blir det kreativ workshop, livemusik, DJ samt mat och dryck av Bygden.

Fri entré, begränsat antal platser!

_________________________________

ART FRIDAY
VERNISSAGE: ALEXANDRA DAISY GINSBERG / MACHINE AUGURIES, ASEEL ALYAQOUB / THE VIEW FROM ABOVE
DJ
LIVE
ÖPPEN WORKSHOP
FRI ENTRÉ
_________________________________

Alexandra Daisy Ginsberg / Machine Auguries
Med AI-genererad fågelsång under en artificiell gryningshimmel varnar Machine Auguries [Maskinförutsägelser] för förälskelse i teknik på bekostnad av naturen. Med tusentals inspelningar av vilda fågelarter har Alexandra Daisy Ginsberg tränat självlärande algoritmer att som fåglar utveckla sin sång i dialog. I installationen övergår en äkta gryningskör långsamt i syntetisk fågelsång, och när den tystnar är vi inte längre säkra på vad som var äkta. Machine Auguries påminner oss om det omöjliga i att återskapa naturen och hur akut det är att skydda den. Medan fågelpopulationer decimeras, erbjuder konstnären en falsk kopia av gryningen.

Aseel AlYaqoub / The View from Above
Aseel AlYaqoub utforskar nationen som uppfunnen och föreställd, formad av kartor, arkitektur, militära ceremonier och kulturarv. The View from Above är en översikt av konstnärens decennium av arkivstudier och tvärvetenskapligt arbete om symboler och berättelser kopplade till kuwaitisk nationalitet och arabisk identitet. Genom teckning, skulptur, video och en arkitektonisk intervention visar konstnären på linjer av kontinuitet mellan brittiskt kolonialstyre och dagens kuwaitiska stat. Vyn från ovan, ett perspektiv associerat med kolonialmakter och nationalstater, erbjuder insikter i mekanismerna för nationsbyggande.

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage