"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12-17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Art Friday / Vernissage Eva Koťátková / DJ Heaven Small

fre
8
apr
Tid Fredag 8 april, 2022 kl. 17:00 - 21:00
Plats Bildmuseet

Nypremiär för Art Friday på Bildmuseet!

Öppet hus och vernissage med hyllade Eva Koťátková som för första gången ställer ut i Sverige. Vi gästas dessutom av Heaven Small som DJ. Det blir workshop i Bildverkstaden, god mat och dryck samt skönt häng i restaurangen. Varmt välkomna!

VERNISSAGE:

Eva Koťátková / Vad känner en sköldpadda genom skalet?

Empati och förmågan att sätta sig in i andras situation är temat för Eva Koťátkovás utställning. Hennes dramatiska iscensättningar påminner om drömska tillstånd och kuriosakabinett med referenser till både historiska bildvärldar och nutida kultur. Med skulptur, collage, teckningar, text, ljud och suggestiv scenografi undersöker hon vad som väcker känslor och hur de hjälper oss att nå varandra bortom kategoriska indelningar och hierarkier.


Eva Koťátková (f.1982 i Prag) är bosatt och verksam i Prag, Tjeckien. Hon har ställt ut på tongivande museer, konstinstitutioner och biennaler världen över. Med utställningen på Bildmuseet presenteras nu konstnären för första gången i Sverige.


GÄST DJ:

Heaven Small är en välbekant röst i radion där hon leder egna musikprogrammet P3 Med Heaven Small och är en av Umeås snabbast stigande DJ-akter just nu.


PROGRAM:

17.00-21.00 DJ Heaven Small på plan 0.
17.00-21.00 Bildverkstaden öppen för alla på plan 2 - skapande inspirerat av utställningen.
19.00 Vernissage på plan 3:
Katarina Pierre, museichef hälsar välkomna. Konstnären Eva Koťátková i samtal med museiintendent Brita Täljedal (ca 30 min).
20.00 - Visning av Eva Koťátková / Vad känner en sköldpadda genom skalet? (ca 30 min)

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Vernissage