"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 12–17
Fri entré
Huvudmenyn dold.

Arkitektursamtal / Framtidens träarkitektur

sön
27
mar
Tid Söndag 27 mars, 2022 kl. 14:00 - 15:30
Plats Bildmuseet

Vi bygger mer och mer i trä, både av estetiska och miljömässiga anledningar. Vilka framtida möjligheter och utmaningar finns inom träindustrin för både en innovativ och hållbar arkitektur?

Välkommen på ett arkitektursamtal på Bildmuseet som görs i samband med utställningen Architectures of Transition som visas just nu hos oss.
Språk: engelska.

Medverkar gör:

  • Oskar Norelius, arkitekt och partner på White och en av de ansvariga för SARA Kulturhus i Skellefteå, ett av världens högsta hus i trä.
  • Mette Ramsgaard Thomsen, professor i arkitektur och teknologi vid CITA.
  • Martin Tamke, docent i arkitektur och teknologi vid CITA.
  • Tom Svilans, biträdande lektor vid CITA.
  • Anders Jansson, intendent, biträdande museichef vid Bildmuseet och curator för utställningen Architectures of Transition.

ARCHITECTURES OF TRANSITION
Utställningen presenterar nordiska arkitekter och projekt som på olika sätt representerar ett skifte inom den samtida arkitekturen. Vad innebär de allt starkare kraven på klimataktion för arkitekturen och vilka är de praktiska och estetiska effekterna? Hur kan arkitektur bidra i övergången mot ett nytt ekologiskt paradigm?

Läs mer om utställningen

CITA är en innovativ forskningsmiljö som utforskar skärningspunkterna mellan arkitektur och digital teknik och medverkar med projektet RawLam på utställningen Architectures of Transition.

 

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Samtal