Pågående utställningar

• Entangle / Konst och fysik

2018-11-16 - 2019-04-07

Svarta hål, mörk materia, gravitation, rymd, tid och rörelse är fenomen som fascinerar både forskare och konstnärer. Den här utställningen presenterar konst och design med utgångspunkt i vetenskapen om de fundamentala villkor som skapar vår värld. Måleri, installationer, mode, skulptur, film, digital konst och fotografi av fjorton internationellt uppmärksammade konstnärer.

• Ângela Ferreira / Pan African Unity Mural

2018-11-16 - 2019-05-19

Konstnären Ângela Ferreira (f. 1958 i Maputo/Mozambique och numera bosatt i Lissabon) intresserar sig för postkoloniala frågor och hur arkitektur och skapade miljöer bär spår av historia, politik och ideologi. I Pan African Unity Mural presenterar hon skulpturer och väggmålningar på olika platser i Bildmuseet.

• Årets svenska bilderbok / Kom hem Laila

2019-03-15 - 2019-09-08

Till Årets svenska bilderbok har Kom hem Laila av Eva Lindström utsetts. Hon tar emot utmärkelsen Snöbollen under Littfest fredag 15 mars 2019 och samma kväll öppnar Bildmuseet en utställning med skisser och originalbilder till vinnarboken.