Pågående utställningar

Just nu byter vi utställningar i hela huset, men museishopen, biblioteket och restaurang Hansson&Hammar har öppet som vanligt. Välkommen!

Tisdag 13 september inviger vi performanceveckorna Rum för performance. Under Bildmuseets hela öppettid, utom då annat program pågår, loopas filmen The Misfits: 30 Years of Fluxus (80 min) i Flexhallen. På kvällen invigning med museichef Katarina Pierre och konstnären Bill Olson, en av Umeås performancepionjärer i Decay Pitch. Performance av Moe Satt (Yangon) och Martin Wallén (Umeå). Konstnären Gabriel Bohm Calles (Malmö) ger en introduktion till performancekonsten. Förlängd öppettid, kafé & bar.

Läs mer under Evenemang och Kommande utställningar!

  • Rum för performance

    2016-09-13 - 2016-10-01

    I samarbete med Vita Kuben bjuder Bildmuseet in till veckor med performancekonst. Det rika programmet inkluderar ett tjugotal konstnärer som bjuder på många typer av performance, och ger inblickar i vad som händer på performance-scenerna idag. I programmet ingår också film och föreläsningar som gör nedslag i performancehistoriens klassiker och nutida performance.