Ingela Ihrman / Vad gör ni här?

Ett gäng från skogen rör sig runt i Bildmuseet och betraktar oss, liksom vi betraktar dem. Ingela Ihrman har skapat sex kostymer till sex skådespelare som gestaltar olika varelser från skogens växt- och djurvärld: en grankotte, en dräktig näbbmus, en skogsstjärna, en gädda, en fluga och en åkerfräken.

Ihrman intresserar sig för gränslandet mellan performance, teater och ljudkonst. Hon försöker förstå maktförhållanden i allmänhet och relationen mellan människa och natur i synnerhet. Vem är främling för vem? Om naturen kunde tala, vad skulle den fråga oss människor?

Ingela Ihrman (f. 1985) är baserad i Malmö. Hon har gjort performance i sina konstnärligt utformade kostymer på konsthallar och gallerier i Sverige och utomlands. Utifrån botaniska, biologiska och kulturkritiska perspektiv riktar hon sin blick på mänskligt beteende och västerländska samhällsstrukturer, inte sällan med humor. Performancen Vad gör ni här? är skapad i samarbete med regissören Maja Samuelsson, ljuddesigner Anna Haglund och Ögonblicksteatern i Umeå.