Amar Kanwar / The Sovereign Forest

2017-10-20 - 2018-03-11

The Sovereign Forest [Den autonoma skogen] är en poetisk betraktelse över markkonflikter i den indiska delstaten Odisha. Delstatsregering och storföretag vill utvinna naturresurser och bygga nya industriområden. Lokalbefolkningen vill bevara de naturområden där de
bor och arbetar. Utställningen vittnar om motstånd från hela samhällen såväl som från enskilda människor.

The Sovereign Forest berättar om konflikterna och erbjuder alternativa sätt att förstå brott, politik, mänskliga rättigheter och ekologi. Amar Kanwars utställning ställer frågor om poesi som bevis i en rättegång, om vårt seende, om medkänsla, rättvisa och om självbestämmande - allt i en installation med filmer, riskorn, böcker, texter och fotografier.

Amar Kanwar har skapat The Sovereign Forest i samarbete med redaktören och aktivisten Sudhir Pattnaik / Samadrusti och grafiska formgivaren Sherna Dastur.

Amar Kanwar (f. 1964) är född och verksam i New Delhi, Indien. Han är konstnär och filmmakare och hans verk har presenterats på en rad internationella filmfestivaler, konstbiennaler och museer runt om i världen. I år deltog han exempelvis för fjärde gången i rad i konstfestivalen documenta i Kassel, Tyskland.

Läs mer om utställningen...