Digitalt skolprogram

För tillfället kan vi inte ta emot bokade grupper på plats i museet, men det går bra att boka ett digitalt skolprogram. Som alltid inspireras skolprogrammen av teman eller tekniker hämtade ur våra utställningar och leds av konstpedagog.

Olika alternativ för skolprogrammet

Som lärare kan du boka en digital visning (ca 1 timme) för din grupp eller en digital visning som kombineras med skapande i ditt eget klassrum. Bildmuseets konstpedagog presenterar då förslag på praktiska uppgifter som du genomför med dina elever inspirerat av teman och tekniker i utställningen.

Bokningsbara tider är måndag till fredagar kl. 9-16. Senast två veckor i förväg behöver vi få förslag på tider då ni kan komma via bokningsformuläret. Vi kontrollerar att tiden är ledig och återkommer med svar inom en vecka.

Digitalt skolprogram hösten 2020

Faith Ringgold
Under höstterminen fokuserar skolprogrammet på Faith Ringgolds uppmärksammade utställning, med kopplingar såväl till konsthistoria som afroamerikansk historia och högaktuella samhällshändelser. Den afroamerikanska konstnären, författaren och aktivisten har sedan 1960-talet utmanat orättvisor och lyft frågor kring identitet, och bland annat inspirerats av den amerikanska medborgarrättsrörelsen och feminism. I skolprogrammet besöker vi utställningen digitalt. Möjligheten finns sedan att skapa kreativt inspirerat av Ringgolds konstnärskap.

Skolprogram våren 2021 (19 jan - 12 mars)

Markkontroll
I utställningen utforskar sex konstnärer olika samband mellan växter, politik och historia. Via handel, imperiebyggen och globalisering har frön och växter rört sig mellan kontinenter och lämnat spår i landskap, språk och kunskap. Hur kan vi genom botaniken förstå frågor om makt, framtid och människans roll i den levande världen? I skolprogrammet besöker vi utställningen digitalt. Möjligheten finns sedan att skapa kreativt inspirerat av utställningen.

 

 • Boka skolprogram

  Senast två veckor i förväg behöver vi förslagen på när ni kan komma. Vi kontrollerar att det finns plats och återkommer snart med svar.

 • Kontakt

  Skolprogram måste bokas via webbformuläret, men kanske har du en fråga först? Välkommen att kontakta våra konstpedagoger.

 • Inför ert besök

  Välkommen med din skolklass till Bildmuseet! Inför besöket är det bra om du som pedagog läser det här.

 • Tips!

  Pedagoger inom kommunal förskola och skola kan boka Kulturbussen gratis när klassen behöver skjuts till ett kulturevenemang. Bokningen görs via Umeå kommuns intranät.