Skolprogram

Bildmuseet erbjuder gratis skolprogram för alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxenstuderande. Många av utställningarna kan användas ämnesöverskridande mellan bild, SO-ämnen, svenska och andra språk. Huset är en upplevelse i sig med sin spännande arkitektur, Umeås största hiss och en fantastisk utsikt över staden och älven.

Två alternativ för varje skolprogram
Som lärare kan du boka en visning med samtal (1 timme) för din grupp, eller visning som kombineras med eget skapande i bildverkstaden (2 timmar). Vår konstpedagog presenterar teman eller tekniker i de aktuella utställningarna.

Bokning av skolprogrammen: när och hur?
Bokningsbara tider är tisdagar och onsdagar kl 9-16, torsdagar  och fredagar kl 9-12. Tiderna kan anpassas något. För att ert besök ska bli så bra som möjligt bör större grupper än 20 elever boka två separata besök. Senast två veckor i förväg behöver vi via bokningsformuläret få förslag på tider då ni kan komma. Vi kontrollerar att tiden är ledig och återkommer med svar inom en vecka. Kom ihåg att vara ute i extra god tid om ni efter vårt besked ska hinna boka kulturbussen.

Skolprogram under höstterminen 2020

22 september till 18 december 2020
Faith  Ringgold 
Den afroamerikanska konstnären, författaren och aktivisten  Fatih  Ringgold har sedan 60-talet  utmanat orättvisor och lyft frågor kring identitet, bland annat inspirerat av den amerikanska medborgarrättsrörelsen och feminism. I skolprogrammet besöker vi utställningen, på plats eller digitalt, och skapar sedan kreativt inspirerat av hennes  konstnärskap

 

 

 • Boka skolprogram

  Senast två veckor i förväg behöver vi förslagen på när ni kan komma. Vi kontrollerar att det finns plats och återkommer snart med svar.

 • Kontakt

  Skolprogram måste bokas via webbformuläret, men kanske har du en fråga först? Välkommen att kontakta våra konstpedagoger.

 • Inför ert besök

  Välkommen med din skolklass till Bildmuseet! Inför besöket är det bra om du som pedagog läser det här.

 • Tips!

  Pedagoger inom kommunal förskola och skola kan boka Kulturbussen gratis när klassen behöver skjuts till ett kulturevenemang. Bokningen görs via Umeå kommuns intranät.