Skolprogram

Bildmuseet erbjuder gratis skolprogram för alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxenstuderande. Många av utställningarna kan användas ämnesöverskridande mellan bild, SO-ämnen, svenska och andra språk. Huset är en upplevelse i sig med sin spännande arkitektur, Umeås största hiss och en fantastisk utsikt över staden och älven.

Två alternativ för varje skolprogram
Som lärare kan du boka en visning med samtal (1 timme) för din grupp, eller visning som kombineras med eget skapande i bildverkstaden (2 timmar). Vår konstpedagog presenterar teman eller tekniker i de aktuella utställningarna.

Bokning av skolprogrammen: när och hur?
Bokningsbar tid är tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 9-16. För att ert besök ska bli så bra som möjligt bör större grupper än 20 elever boka två separata besök. Senast två veckor i förväg behöver vi via bokningsformuläret få förslag på tider då ni kan komma. Vi kontrollerar att tiden är ledig och återkommer med svar inom en vecka. Kom ihåg att vara ute i extra god tid om ni efter vårt besked ska hinna boka kulturbussen.

Skolprogram under höst- och vårterminen

26 november 2019 - 27 februari 2020
Design Matters
I utställningen  Design  Matters medverkar designer och designgrupper som vill få oss att fundera över hur vi lever idag och hur vi vill att framtiden ska se ut. Kan föremål och sådant vi i framtiden kommer behöva skapas på nya sätt? Kan vi tillverka saker av material som annars hade blivit sopor och som inte påverkar miljön? Hur kan design vara med och lösa de problem vi har idag? I skolprogrammet inspireras vi av designprocessens olika steg och arbetar tillsammans med att lösa  problem eller behov i vår vardag.  Skolprogrammet anpassas efter alla åldrar.   

19 mars  till  30 april 2020 
Årets svenska bilderbok   
Priset  Snöbollen -  årets bästa svenska bilderbok är en utmärkelse som vill uppmärksamma bilderboken som konstform  och priset delas ut under  Littfest i Umeå den 12-14 mars.  I skolprogrammet inspireras vi av vinnarbokens  bild- och textvärld och  skapar  kreativt

 • Boka skolprogram

  Senast två veckor i förväg behöver vi förslagen på när ni kan komma. Vi kontrollerar att det finns plats och återkommer snart med svar.

 • Kontakt

  Skolprogram måste bokas via webbformuläret, men kanske har du en fråga först? Välkommen att kontakta våra konstpedagoger.

 • Inför ert besök

  Välkommen med din skolklass till Bildmuseet! Inför besöket är det bra om du som pedagog läser det här.

 • Tips!

  Lärare i Umeå kommun kan boka Kulturbussen gratis när klassen behöver skjuts till ett kulturevenemang. Boka minst 10 dagar i förväg.