Öppen bildverkstad

Till vår bildverkstad är besökare i alla åldrar välkomna, med eller utan erfarenhet av eget skapande. På helgerna är det drop-in. Stanna en stund och låt dig inspireras av de utställningar du sett. En konstpedagog finns på plats för att hjälpa dig att komma igång och ge handledning. Välkommen! 

Tema höstterminen 2018

11 september-18 oktober
Fotoexperiment med inspiration av Jochen Lempert /  Plötslig vår
Jochen Lempert utbildade sig först till biolog men sedan 1990-talet har han ägnat sig åt fotografi. De huvudsakliga motiven är djur och natur som han undersöker genom kamerans lins likt en forskare. Han får oss att se detaljer och nya sammanhang som väcker tankar kring vår relation till naturen. Utställningen insprierar oss till  grafiska experiment.

27 oktober-4 november (ej måndag 29/10)
Höstlovsverkstad: Skuggfigurer
Under höstlovet välkomnar vi alla lovlediga till en workshop inspirerat av William Kentridges multimediainstallation The Refusal of Time.  Vi är i Bildmuseets Flexhall  och skapar stora siluetter av kartong och papp som med  hjälp av starka lampor och video-projektioner blir till skuggfigurer bakom en stor upphängd duk. Det är besökarna själva som styr berättandet med hjälp av sin egen skugga och skuggfigurer.

6 november-21 december
Skuggor och tid inspirerat av William Kentridge /  The Refusal of Time
William Kentridge är en sydafrikansk konstnär som skapat verket The Refusal of Time (Att vägra tiden), en installation där han kombinerar filmprojektioner, teckningar, animationer fotografi, poesi och performance med spännande musik, ljudspår och objekt. Verket är en fantasifull berättelse om vårt sätt att förstå tid. I workshopen  undersöker vi ljus och skuggor. Vi skapar berättelser med hjälp av de skuggfigurer vi bygger av papper och kartong.

 

Kalender: Bildmuseets bildverkstad